Dansk Magisterforening

Stadig masser af job til nyuddannede DM’ere

Af Pernille Siegumfeldt
Del artikel:

Finanskrise og dystre økonomiske prog-noser har ikke forplantet sig til ledigheds-statistikkerne for nyuddannede magistre.

Nye tal fra Akademikernes Centraladministration (AC) viser, at ledigheden blandt de nyuddannede magistre er faldet med 1,1 procent sammenlignet med marts måned for et år siden. Magistrene er den eneste akademikergruppe under AC-paraplyen, der kan mønstre en fremgang.

I samme periode er dimittendledigheden både blandt DJØF’s medlemmer og blandt ingeniørerne derimod steget: for DJØF’ernes vedkommende med 11,7 procent og for ingeniørernes med hele 77 procent i forhold til marts 2008.

Jens Mølbach, der er sekretariatschef i AC, kalder de seneste tal for overraskende og temmelig bemærkelsesværdige.

“Det er utroligt positivt, at vi både for humanisternes og cand.scient.ernes vedkommende oplever, at de formår at holde fast i – og yderligere forbedre – den gode udvikling på jobmarkedet. Vi havde nok forventet, at det – især for de nyuddannede – var blevet lidt sværere i en tid, hvor der indskrænkes og slankes på mange arbejdspladser”, siger Jens Mølbach.

Mens det private arbejdsmarked stort set har lukket ned for nye stillinger, er der fortsat en hel del job at søge i den offentlige sektor, og det er ifølge sekretariatschefen hovedårsagen til, at så mange dimittender stadig får job.

“Men også konsulentbranchen har et behov for nye folk. Der er fx bud efter konsulenter til at assistere i forbindelse med de store fyringsrunder. Og endelig er der fortsat brug for nye folk til erstatning for den store pukkel af undervisere, der går på pension i disse år”, tilføjer Jens Mølbach.

Generelt er akademikernes ledighedstal dog ikke opmuntrende læsning. Den lange periode med faldende ledighed er nu afløst af en kraftig stigning. Sidste år i marts var 5.047 personer ledige, mens tallet for marts i år er 5.708. Det er en samlet stigning på 13,1 procent på bare et år. Hårdest ramt i akademikergruppen er cand.merc.erne, for hvem dimittendledigheden er steget med hele 105 procent i forhold til samme måned i fjor.

}