Dansk Magisterforening

“Man skal kunne dømmes for nøl”

Mette Engell Friis
Del artikel:

Det er ni måneder siden, at det særlige lønløft for ansatte på Ny Løn skulle være slået igennem efter overenskomstforhandlingerne sidste forår. Men endnu er de endelige papirer ikke udformet. Helt urimeligt, siger Ingrid Stage, som vil vedblive at rykke Personalestyrelsen, så medlemmerne kan få deres penge.

Der er ikke noget at tage fejl af. Tonen er skarp. Pointen er klar. Men lige meget sker der.

Helge Nielsen, konsulent for de ansatte på professionshøjskolerne, ryster lidt på hovedet. Det er ham, der for DM har ansvaret for gennemskrivningen af den særlige DM-overenskomst og de særlige aftaler for tjenestemænd og tjenestemandslignede ansatte på MVU-området, som betyder, at ansatte på Ny Løn skulle få et særligt lønløft.

Men Helge Nielsen kan ikke komme videre, for i månedsvis har papirerne ligget på skrivebordet i Personalestyrelsen nder Finansministeriet.

I marts skrev han et rykkerbrev. Igen. Heri står blandt andet:

“Den manglende effektuering af lønforhøjelser aftalt med virkning fra 1.10.2008 har allerede påført vores medlemmer et rentetab og givet anledning til stor utilfredshed. DM’s rykker skal ses i sammenhæng med, at Personalestyrelsen under forhandlingerne tilkendegav, at gennemskrivning af aftalerne ville ske hurtigt”.

14 dage senere svarer Personalestyrelsen, at aftalerne er sendt til Undervisningsministeriet til høring, men senest lige efter påske vil alle papirer blive sendt til DM.

Her venter Helge Nielsen imidlertid stadig på post.

Helt uacceptabelt
“Det er helt urimeligt det her”, siger DM’s formand, Ingrid Stage.

Personalestyrelsen lovede allerede den 26. februar sidste år i en mail, at de ville begynde arbejdet med udformningen af overenskomsten i løbet af en måned.

Siden har DM officielt rykket fire gange. Men endnu altså uden resultat.

“Vi kan ikke leve med sådant et arbejdstempo”, understreger Ingrid Stage.

“Jeg har tænkt, at vi til næste overenskomst skal stille krav om, at man skal kunne dømmes for nøl. Hvis aftalerne ikke er implementeret inden for en vis tid, skal det koste”.

Hvornår de 6-700 medlemmer under MVU-overenskomsten får deres penge, tør DM ikke spå om. Men sikkert er det, at når de bliver udbetalt, bliver det med tilbagevirkende kraft.

}