Dansk Magisterforening

Love of Freedom – Freedom to Love

Af Pernille Siegumfeldt
Del artikel:

Diskrimination af homoseksuelle finder sted på arbejdsmarkedet i et omfang, som fortsat får mange lesbiske og bøsser til at holde deres seksualitet hemmelig for kollegerne.

Derfor afholdes for anden gang i København til sommer en konference, som blandt andet skal give tillidsrepræsentanter nye værktøjer til at håndtere problemer med ulige behandling og chikane af seksuelle minoriteter.

Konferencen har fået titlen “Love of Freedom – Freedom to Love” og finder sted i dagene 27.-29. juli. Den holdes i forbindelse med World Outgames, en sportslig og kulturel event for bøsser, lesbiske, trans- og biseksuelle. Begivenheden forventes at tiltrække op imod 8.000 deltagere fra hele verden. Bag konferencen står blandt andre Udenrigsministeriet, Det internationale Center for Menneskerettigheder, Dansk Industri samt dele af fagbevægelsen.

Arrangørerne bag håber at skabe opmærksomhed omkring seksuelle minoriteter og deres ret til at deltage åbent og på lige fod i alle aspekter af tilværelsen. Et centralt mål for konferencens 8.000 deltagere bliver at indsamle og sætte spotlys på de gode eksempler og projekter på arbejdspladser verden over og konkrete initiativer, som har gjort en positiv forskel. The Copenhagen Catalogue of Good Practices skal give inspiration til det videre arbejde.

}