Dansk Magisterforening

Danmark har fået ny Danmarkshistorie

Af Thomas Bøttcher
Del artikel:

Aarhus Universitet har lanceret en ny elektronisk Danmarkshistorie med over 3.000 siders tekst, kilder, billeder og lyd.

Danmarkshistorie.dk er et gratis tilgængeligt site, hvor offentlighed og undervisningssektor har mulighed for at få kvalificeret, verificeret og tilgængelig viden om Danmarkshistorien.

Portalen giver både en ajourført Danmarkshistorie fra oldtid til i dag, løbende opdateret af aktive forskere, interaktive tidslinjer og de vigtigste kilder i dansk historie. Man kan søge information om en tidsperiode, et fænomen, en bestemt person osv., og via links kan man finde yderligere oplysninger.

Ønsker man fx at gå på opdagelse i guldgruben af lydoptagelser, er der mulighed for at høre Emma Gad, der i 1913 taler om samfundets udvikling, I.C. Christensen om parlamentarismens indførelse, en ung arbejdsløs i 1930’erne eller Karen Jespersen, der taler om rødstrømpebevægelsen.

Teksterne på hjemmesiden er udarbejdet af 35 forskere fra Aarhus Universitet, og projektet er en del af Det Humanistiske Fakultets strategiplan.

}