Dansk Magisterforening

Flere og mere fleksible eliteuddannelser

Mette Engell Friis
Del artikel:

Judaisme, kristendom og islams interaktion med samfundet er en mulighed. Det samme er forskning i virksomhedskommunikation eller kvantitativ og kvalitativ metode.

Sammen med 17 andre uddannelser kan de tre bryste sig af at være blandt de 20 nye eliteforløb, som videnskabsminister Helge Sander har godkendt på universiteterne.

“Vi skal satse på eliteuddannelser, så de dygtigste får endnu bedre muligheder for at udvikle sig. Landets universiteter skal kunne tilbyde undervisning på højeste niveau. Eliteuddannelserne er en væsentlig forudsætning for at sikre det”, siger videnskabsminister Helge Sander.

De første eliteuddannelser blev udbudt sidste år. Her blev otte toårige kandidatuddannelser og fire erhvervsorienterede eliteforløb godkendt. Nu er ordningen udvidet til også at omfatte moduler på 20 til 30 ECTS-point svarende til ca. et semester. Derved kan forskellige modeller for eliteuddannelserne nu blive prøvet af.

“Vi har imødekommet universiteternes ønske om at skabe mere fleksible eliteuddannelser, så flere unge kan få eliteelementer ind i deres uddannelse. Jeg er sikker på, at det vil blive til gavn for både de studerende, universiteterne og samfundet”, mener Helge Sander.

Foreløbigt har både universiteternes og de studerendes tilbagemeldinger på eliteuddannelserne stort set været positive. Blandt andet oplever flere universiteter en stor interesse fra udenlandske studerende.

}