Dansk Magisterforening

Klimaforskning er hot

Mette Engell Friis
Del artikel:

Solen er så rød, mor. Men er det nu go1dt eller skidt? Et andet spørgsmål er, hvornår vi mon kan plukke anemoner i november, og om sneen altid vil skjule urt og busk? Eller risikerer vi, at de bliver til vandplanter i en ikke al for fjern fremtid?

Klimaforskning vil give os svarene, og flere og flere ErhvervsPhD’er kaster sig over netop denne form for forskning.

Klimaspørgsmål som global opvarmning og vedvarende energi er nemlig for alvor slået igennem i de forskningsprojekter, der blev godkendt i 2008 i ErhvervsPhD-ordningen. Af de 119 nye ErhvervsPhD-projekter, der blev etableret i 2008, var 21 inden for klima og energi, hvilket svarer til 18 procent af alle godkendte projekter. I 2006 var det kun to projekter, der beskæftigede sig med området.

En ErhvervsPhD er ansat som forsker i en virksomhed og er samtidig tilknyttet et universitet. I de tre år, projektet varer, tilbringes halvdelen af ErhvervsPhD’ens tid i erhvervslivet og den resterende del i den akademiske verden. Den generelle interesse for ErhvervsPhD-ordningen var ligeledes rekordstor sidste år. De 119 nye projekter var 9 procent flere end i 2007.

Regeringen har sat som sit mål at oprette 150 nye ErhvervsPhD-projekter hvert år fra 2010.

}