Dansk Magisterforening

Bestil en forsker

Mette Engell Friis
Del artikel:

Vi kan alle sammen huske Jørgen. Spørge-Jørgen. Ham, der var ”en temmelig artig dreng, men han plaged’ alle med sin spørgen, fra han vågned’ til han gik i seng”.

Fra den 23. til den 25. april er det imidlertid ikke nogen plage, hvis man har lyst til at stille spørgsmål. I de tre dage løber den årlige begivenhed Forskningens Døgn af stablen, og her har alle, der kan samle et publikum på mindst 15 personer, mulighed for gratis at bestille en forsker til at komme og holde et foredrag.

Foredraget kan eksempelvis foregå på en arbejdsplads, en skole, i en forening eller på et bibliotek. Og emnerne ville få Spørge-Jørgen til at gå helt over gevind, hvis han ikke for længst havde fået smæk og var blevet lagt i seng.

Eksempelvis kan man høre om mord, overfald og krigeridealer for mere end 4.000 år siden, om ålegræs, eller hvorfor tang er en af de vigtigste planter, eller man kan blive klogere på kvinderne bag præstekraven og få historien om 60 år med kvindelige præster i Danmark.

Emnerne er tæt på uendelige, for ”Bestil en Forsker” har oplevet mere end en fordobling af udbudte foredrag fra 140 i 2008 til 290 foredrag i 2009.

Man kan orientere sig nærmere på www.forsk.dk, hvor man også kan bestille en forsker frem til onsdag den 8. april.

}