Dansk Magisterforening

Pris på internationalt studiemiljø

Mogens Tanggaard
Del artikel:

Danmark skal være bedre til at tiltrække og fastholde dygtige studerende fra udlandet. På Københavns Universitet skal en ny pris sætte skub i tingene med at forbedre det internationale studiemiljø.

Prisen, der er på 100.000 kr., er sponseret af Finansrådet og skal uddeles én gang årligt – første gang til universitetets årsfest til november. “Vi ved desværre, at flere udenlandske studerende lever i et “parallelsamfund” uden den store kontakt med danske medstuderende. Det svækker ikke alene deres læringsmuligheder, men også deres generelle indtryk af Danmark. Samtidig går danske studerende glip af de mange fordele – lige fra sprog til venskaber – som opstår, når forskellige nationaliteter mødes”, siger Lykke Friis, prorektor på KU.

Ideen med den nye pris er at give et skulderklap til en medarbejder, studerende eller et institut/fakultet, der gør noget særligt for det internationale studiemiljø på universitetet. Pengene kan enten gå til at gennemføre et nyt initiativ eller til at udbrede en allerede påbegyndt forbedring, fx inden for vejledning, information, undervisning eller sociale arrangementer.

Prisen er del af en generel samarbejdsaftale mellem Finansrådet og Københavns Universitet.

}