Dansk Magisterforening

Nyt job: Laila Jensen

Del artikel:

Laila Jensen, 32 år, fra webredaktør hos MidtVest Bredbånd i Holstebro til webkonsulent i Kommunikationsafdelingen på Herlev Hospital.

Hvorfor har du valgt at skifte job?
Der er flere faktorer. Dels handler det om et ønske om brancheskift. Jeg har arbejdet i telebranchen, og der er grænser for, hvor mange andre teleselskaber jeg har lyst til at arbejde for. Dels bunder jobskiftet også i et ønske om, at ens arbejde tjener et større formål. Det lyder meget idealistisk, og det er det faktisk også. Når man arbejder med kommunikation på hospitalet, så kan jeg jo se, at mit arbejde kan gøre det bedre for patienterne via hjemmesiden. Jo bedre vi har klædt dem på inden besøget, jo bedre og mere kvalificeret dialog kan det resultere i med lægen. På det helt store plan kan man sige, at hvis man får folk hurtigere igennem ved samtalerne, så løser det et større problem i sidste ende. Jeg plejer at sige med et smil, at selve operationen kan jeg nok ikke gøre noget ved, men ellers kan man jo gøre meget med kommunikation.

Har geografien spillet ind på din beslutning?
Jeg havde et fedt job i Jylland, men jeg kunne godt se, at hvis jeg skulle blive i den region, så var der ikke så mange stillinger på det niveau. Der er stadig lidt mørkt i Vestjylland.
Hvordan har du oplevet at flytte til en anden del af landet?
Kulturdelen har ikke ramt mig i så høj grad, men i min afdeling er der faktisk både en tysker, bornholmer og flere sjællændere og jyder.

Hvordan har det været at gå fra en privat til en offentlig arbejdsplads?
Det har ikke virket som et særligt skift fra en privat til en offentlig arbejdsplads. Der er selvfølgelig nogle formelle ting med overenskomsten, som jeg lige skal sætte mig ind i. Det, som er den største forskel, er skiftet fra en lille til en stor arbejdsplads. Der er mere muskelkraft i ressourcemængden, så man som medarbejder kan komme med og bidrage til nogle mere spændende projekter.

Hvad har du glædet dig mest til ved det nye job?
Jeg har glædet mig til at være et sted, hvor også ledelsen er interesseret i webkommunikation. Hospitalet er meget visionært og tænker på, hvordan vi kan bruge de moderne online-kommunikationsformer til at forbedre vores kommunikation med omverdenen. På den måde er det jo fantastisk at komme til et sted, hvor man prioriterer lige præcis det, jeg selv brænder for.

Hvorfor søgte du lige denne stilling?
Jeg var egentlig tilfreds med mit tidligere job, men denne stilling havde rigtig mange spændende arbejdsopgaver. Det var især arbejdet med projektledelse, der trak min opmærksomhed, for det har jeg også beskæftiget mig med før. Det er også spændende at komme til at arbejde med over 100 decentrale redaktører. Det er jo en udfordring, og det emmer simpelthen af spændende arbejde. Så alt i alt var det et rigtig godt stillingsopslag, som talte til mig.

Hvad er dit umiddelbare succeskriterium?
Jeg brænder for at bruge kommunikation og at lave en professionel kommunikationsindsats, der er med til at bidrage positivt til virksomheden. Jeg tror på, at vi kan flytte noget ved hjælp af kommunikation. Det er min indre drivkraft at flytte en virksomhed og bidrage til dens resultater på en positiv måde. Det håber jeg og regner med at få indfriet her.
}