Dansk Magisterforening

Livets leksikon slår dørene op

Liv Alfast Kretzschmer
Del artikel:

Darwin ville være fyldt 200 i år, og det bliver fejret med mange forskellige tiltag. Et af dem er lanceringen af portalen evolution.dk, hvor man kan læse alt om livets udvikling. Forskere fra vidt forskellige fag er gået sammen om at slå dørene op til evolutionens verden. Her kan man blandt andet få svar på, om aber har moral, og hvordan mennesket har udviklet sig.

Man kan også læse om intelligent design og om myter om Darwin og hans teorier. Der er flere eksempler på de gængse myter. Fx handler Darwins teori ikke om livets oprindelse. Han sagde aldrig, at vi nedstammer fra aberne, og han fandt ikke på udtrykket “survival of the fittest (det gjorde Herbert Spencer) – faktisk mente Darwin ikke, det udtryk var særligt dækkende for hans teori.

På evolution.dk kan man til gengæld læse, at Darwins teori handler om livets “udvikling”, han talte om menneskets “fælles afstamning” med aberne – og i øvrigt alle andre levende væsner – og han brugte selv udtrykket “naturlig udvælgelse”, fordi det snarere er den bedst tilpassede, der overlever, end den stærkeste.

Alt dette og meget mere kan man blive klogere på, når man besøger evolution.dk, hvor man altid finder det sidste nye inden for evolutionsforskning og aktuelle udstillinger om emnet. Og ja, aber har moral, er meldingen på evolution.dk.

}