Dansk Magisterforening

Jeg har fundet drømmejobbet

Pia Duus Jensen
Del artikel:

“Jeg har faktisk aldrig været i tvivl om en afgørelse”, lyder det uden tøven fra Mia Fenat, der i et halvt år har skullet bruge sin dømmekraft og sin akademiske baggrund, når hun skal træffe afgørelserne om asyl.

Uddannelsen i Mellemøststudier og religion er suppleret med et praktikophold på ambassaden i Syrien og en stilling som videnskabelig assistent på SDU. Med det i bagagen føler Mia Fenat sig godt rustet til at tage de krævende asylsamtaler og asylafgørelser. 

Mentorordning giver tryghed
“Jeg afgør ikke en sag, den samme dag som jeg har haft samtale. Jeg lader den ligge et par dage, så jeg er sikker på, jeg træffer den rigtige afgørelse”, siger Mia Fenat.

Og skulle der opstå tvivl, har Mia Fenat enten sin mentor eller sine kolleger, hun kan spørge til råds. Mentoren lærer den nyansatte i asylafdelingen op, deltager i den første asylsamtale og kigger afgørelserne igennem, inden de ryger videre til gennemsyn hos en af cheferne. 

Får lov at træffe vigtige beslutninger
Når Mia Fenat skal holde asylsamtaler, prøver hun så vidt muligt at få samtaler med folk fra Mellemøsten, så hun kan bruge sin viden og sit arabiske.

“Jeg har stor viden om de mellemøstlige lande, om kulturen og det politiske liv, og det betyder, at jeg ikke skal ud og søge ny viden, hver gang jeg skal holde en asylsamtale”, siger Mia Fenat, der også holder samtaler med folk fra andre steder i verden.

Mia Fenat er ikke i tvivl om, at hun allerede som forholdsvis nyuddannet har fundet sit drømmejob.

“Jeg er bare så glad for det. Jeg får lov til at bruge min viden og træffe vigtige beslutninger, der kræver, at jeg sætter mig grundigt ind i asylansøgernes situation”.

}