Dansk Magisterforening

Fald i magisterledighed

Liv Alfast Kretzschmer
Del artikel:

Mens mange faggrupper melder om stigende ledighed, er magistrene – og især humanisterne – endnu ikke ramt af finanskrisen.

Ledigheden er faldet en anelse for humanister, nemlig fra 3,8 til 3,7 procent, viser de seneste tal fra Akademikernes Centralorganisation (AC), som sammenligner oktober og november 2008. Antallet af fuldtidsledige humanister er faldet fra 411 til 365. Men antallet af ledighedsberørte er steget lidt fra 1.209 til 1.221.

Samlet set er magistrenes ledighedsprocent uændret på 2,9. Ligesom for humanisterne er der sket et fald i antallet af fuldtidsledige magistre – fra 719 til 634 personer – og en lille stigning i antallet af ledighedsberørte på fem personer.

Den generelle akademikerledig er stort set også uændret i perioden med et gennemsnitligt fald på 128 personer. Til gengæld følger dimittendledigheden ikke helt med. Mens ledigheden er faldet med 31 procent for alle akademikere siden november 2007, er den kun faldet med 10,2 procent for dimittendgruppen, men ifølge AC er det forventeligt, da et svagere arbejdsmarked altid rammer dimittenderne først.

}