Dansk Magisterforening

Trepartsmidler skal uddanne projektledere i Aalborg

Af Pernille Siegumfeldt
Del artikel:

76 akademikere i Aalborg Kommune har lagt billet ind på en af 40 pladser på en ny skræddersyet projektlederuddannelse, som er blevet udbudt blandt de ca. 600 AC’ere i kommunen. Dermed er der stor opbakning til det internt baserede kursusforløb, hvor deltagerne skal arbejde med udgangspunkt i konkrete problemstillinger og eksempler fra deres egen arbejdsplads.

De to kursusforløb finansieres af puljen med trepartsmidler, som for Aalborgs vedkommende beløber sig til en million kroner over tre år. Uddannelsen er tilrettelagt af AC’s beslutningsforum for kompetenceudvikling.

Michael Levisen Nielsen, som er tillidsrepræsentant for 50-60 DM-medlemmer i Aalborg Kommune, har i det forum været med til at udstikke kriterierne for projektlederuddannelsen og er rigtig glad for den store interesse fra kommunens ansatte.

“Vi er selv med til at styre puljen med trepartsmidler og har været meget bevidste om, at de ekstra penge ikke bare skulle ind og dække huller eller bruges til konventionelle uddannelsesforløb. Det havde også været spild af midlerne, hvis de bare var blevet spredt løst ud over det hele”, siger Michael Levisen Nielsen.

Han mener, at arbejdspladsen samlet kan få glæde af tilbuddet om den interne projektlederuddannelse.

“Aalborg Kommune består af syv forvaltninger, som kører meget autonomt hver især, og hvor der alt for sjældent opstår projekter og længerevarende samarbejde på tværs. Jeg håber, at projektlederuddannelsen kan medvirke til, at vi fjerner nogle barrierer, bryder vanetænkningen og den gammeldags organisering i koncernen, når AC’erne, der har en fælles begrebsverden, får skabt et nyt fagligt og socialt fællesskab på tværs af forvaltningerne”, uddyber tillidsrepræsentanten.

}