Dansk Magisterforening

De holder på seniorerne

Af Pernille Siegumfeldt
Del artikel:

I den nordjyske virksomhed Bobach Smedeværksted tilpasser man løbende arbejdstiden til den enkelte ansatte, og man arbejder systematisk for, at seniormedarbejdernes viden og erfaring gives videre til de yngre medarbejdere. Syv af virksomhedens 25 medarbejdere er over 50 år.

Hos Enemærke og Petersen A/S, en midtsjællandsk entreprenørvirksomhed med masser af akkordarbejde, har man ligeså et tilbud om fleksible arbejdstider og -opgaver til seniormedarbejderne, som tæller 200 af virksomhedens 500 ansatte. De får også jævnlige helbredstjek, årlige seniorsamtaler samt tilbud om et medlemskab af en seniorklub.

Endelig arbejder Fanø Kommune, Danmarks næstmindste, aktivt med at justere på seniorernes arbejdstid og opgaver samt tilbyde længere ferier og hjælpemidler for at aflaste ældre medarbejdere. Kommunen har også et tilbud om betalt bedsteforældredag og mulighed for orlov til de 145 af kommunens 284 ansatte, som er over 50 år.

Alle tre virksomheder blev i starten af november belønnet for deres indsats for 50+erne med Seniorpraksis Prisen 2009. Det er Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA), der står bag prisen sammen med blandt andre Beskæftigelsesministeriet. For første gang i år er prisvinderne fundet efter en offentlig afstemning på NFAs hjemmeside. De tre virksomheder modtog hæderen i forbindelse med en konference på Århus Rådhus.

”Virksomheder med en god seniorpraksis gør ikke bare seniorerne en tjeneste. De sikrer sig også, at de selv længst muligt får det bedste ud af deres seniormedarbejdere og deres værdifulde erfaring. Samtidig er virksomhederne med til at fremtidssikre det danske arbejdsmarked”, lød det blandt andet fra beskæftigelsesminister Inger Støjberg, som overrakte priserne.

}