Dansk Magisterforening

Nyt lys på dit psykiske arbejdsmiljø

Lisbeth Ammitzbøll
Del artikel:

For ti år siden var DM’s privatansatte medlemmer de første akademikere, der satte fokus på det psykiske arbejdsmiljø.

DM’s medlemmer satte en ny dagsorden i dansk arbejdsmiljø, da de for ti år siden deltog i en storstilet undersøgelse af deres psykiske arbejdsmiljø.

For første gang blev det tydeligt for politikere, forskere, ledere og for DM’s medlemmer selv, hvilke faktorer der bidrager til et godt psykisk arbejdsmiljø for akademiske medarbejdere. Eller til et dårligt.

Nu gentager DM undersøgelsen af privatansatte medlemmers arbejdsmiljø.

Formand for DM Privat Frederik Dehlholm håber, at alle privatansatte DM’ere vil tage sig tid til undersøgelsen.

“Kun med solide, opdaterede fakta kan vi som fagforening bruge pengene og kræfterne der, hvor effekten er størst. Vi har selvfølgelig i DM nogle teorier om, at et godt psykisk arbejdsmiljø kræver meget andet end spændende opgaver og tilstrækkelig tid til at løse dem. Det handler også om indflydelse på arbejdets tilrettelæggelse og om metodefrihed. Det handler om at have en lyttende ledelse, solidariske kolleger og trygge ansættelsesforhold. Og meget andet. Med den nye undersøgelse vil vi dels finde ud af, om DM’s privatansatte medlemmer har fået det bedre eller dårligere, dels ønsker vi at give hvert enkelt privatansatte medlem lejlighed til at reflektere over deres aktuelle psykiske arbejdsmiljø”, siger Frederik Dehlholm.

Undersøgelsen af det psykiske arbejdsmiljø gennemføres sammen med Center for Alternativ Samfundsanalyse (CASA). Spørgsmålene bliver stort set de samme som for ti år siden, så svarene kan sammenlignes.

DM havde i 1999 lige under 3.500 privatansatte medlemmer. I dag er 6.500 medlemmer af DM ansat i private virksomheder.

Hvis du er privatansat, og hvis DM har din rigtige mailadresse, vil et spørgeskema lande i din mailboks i begyndelsen af november. Undersøgelsens resultater håber vi at berette om i begyndelsen af det nye år.

}