Dansk Magisterforening

SKAT vil være gennemsigtig

Af Pernille Siegumfeldt
Del artikel:

At gennemskuelighed, redelighed, ordentlighed og anti-korruption er væsentlige dyder for SKAT, tager de fleste formodentlig som en selvfølge. Men nu er der sat en fed streg under.

SKAT har som den første offentlige myndighed meldt sig ind i den danske afdeling af Transparency International (TI), for hvem målet er at øge befolkningens bevidsthed om korruption og bekæmpe fænomenet på verdensplan.

“Medlemskabet skal primært tjene som signalværdi indadtil i vores organisation. SKAT skal holde sig på dydens smalle sti, så TI’s arbejde med hæderlighed og integritet er en naturlig forlængelse af både vores visioner og det daglige arbejde i SKAT”, siger told- og skattedirektør Ole Kjær.

Ole Kjær tilføjer, at medlemskabet også har en signalværdi i forhold til SKAT’s internationale arbejde. Organisationen arbejder i udlandet en del med “capacity building” – opbygning af anti-korrupte forvaltninger.

Ideen om at blive medlem af Transparency International opstod egentlig i hovedet på skatterevisor og tidligere viceskattechef i Rudkøbing Niels Vous. Han har været individuelt medlem i mange år og havde en ambition om at få hele Skatteministeriet med på et medlemskab. Han er nu glad for, at hans egen arbejdsplads, SKAT, har ført idéen ud i livet.

“SKAT bør højlydt hylde de samme principper som TI, og jeg er glad for, at mit forslag har fundet lydhørhed hele vejen op igennem systemet. Samtidig er der en vigtig signalværdi i medlemskabet for TI. Det er en cadeau til organisationen, at en troværdig offentlig myndighed bliver medlem. SKAT er en god skalp”, siger Niels Vous.

Også DM har knyttet kontakter til Transparency International. Ikke mindst i arbejdet vedrørende sikringen af ytringsfrihed har de to organisationer kørt et tæt parløb.

}