Dansk Magisterforening

Nyt job: Lea Møller

Del artikel:

Lea Møller, 55 år, fra projektleder i TDC til udviklingskonsulent på plejehjemmet Salem i Gentofte.

Hvordan fandt du, med din baggrund, på at søge job på et plejehjem?
Min afdeling i TDC skulle nedlægges, og jeg havde besluttet, at hvis der ikke var et ledigt job til mig i HR-funktionen, ville jeg gerne helt væk fra teknik og processtyring. Efter mange år i telesektoren var jeg løbet lidt sur i branchen, som er meget turbulent. Mange projekter bliver stoppet på halvvejen. Stillingen på Salem appellerede til mig af flere grunde: jobindholdet, arbejdspladsens størrelse samt kombinationen af drift og udviklingsopgaver.

Hvad kan en cand.mag. i dansk og fransk bidrage med til hverdagen på et plejehjem?
Jeg kan skrive og formulere mig. Jeg kan undervise i it og nye forretningsgange, jeg kan overskue større og langsigtede udviklingsopgaver, fx i forbindelse med arbejdsprocesser og personaleudvikling, og så samarbejder jeg godt med alle faggrupper. Uanset om de er sælgere, teknikere eller SOSU-assistenter, er min tilgang den samme: Jeg er konsulenten, der tilpasser mig og udviser den nødvendige respekt for andres arbejde.

Hvad har været den mest overraskende oplevelse for dig i forbindelse med dit skifte fra telesektoren til plejesektoren?
At der er så meget tryk på. Jeg har ikke i mine tidligere job oplevet, at alle har så travlt, og at den enkelte er pålagt så stort et ansvar. Et it-projekt kan godt blive forsinket, men et gammelt, plejekrævende menneske kan ikke vente. Det er dog problematisk med den megen dokumentation af deres arbejde, som plejepersonalet skal præstere. Det er i orden, at jeg skal – jeg er jo ansat til det. For dem er det tid, der går fra den væsentlige opgave.

Hvor er du henne jobmæssigt om fem år?
Jobbet på Salem er en åremålsansættelse, så det er ikke sikkert, jeg stadig er her på institutionen om fem år. Men så har jeg forhåbentlig et tilsvarende job et andet sted i sundhedssektoren, måske på et hospital. Hvis det gode job ikke er der, så er efterlønnen en mulighed. Jeg bliver kun på arbejdsmarkedet, så længe det giver mening.

}