Dansk Magisterforening

Jobportaler og fagblade er den bedste kombination

Mogens Tanggaard
Del artikel:

Drømmer du om job i det offentlige? Så finder du det nemmest ved at surfe på internettets jobportaler og kigge i dit fagblad. Disse to medier er ifølge en ny undersøgelse de offentlige personalechefers foretrukne og mest effektive rekrutteringsmedier.

Undersøgelsen, som er foretaget af Capacent for Profiljob.dk, som magisterjob.dk er en del af, hviler på telefoninterviews med 104 personalechefer i den offentlige sektor. De er blevet spurgt til deres rekrutteringsmetoder og deres prioritering af de mest effektive måder at finde nye medarbejdere på. Med 56 % er jobportalerne et klart førstevalg, efterfulgt af fagbladene med 38 %. Kristian Lautrup-Nielsen fra Profiljob.dk siger:

“Fagbladene er gode til at aktivere de ansøgere, der allerede er i job og dermed ikke aktivt søger. Jobportalens styrker ligger primært i forhold til den gruppe, der aktivt har bedt om at få tilsendt jobannoncer eller selv søger. Desuden er fagbladene meget målrettede og dermed mere omkostningseffektive end andre printmedier, hvorimod onlineannoncering kan ramme bredt. Dermed forener kombinationen af fagblade og onlinemedier en lang række vigtig faktorer”.

Undersøgelsens bundskraber er rekrutteringsbureauer og sociale medier som fx Facebook eller LinkedIn med hver 1 %. Man skal derfor ikke gøre sig nogen forhåbninger om, at ens facebookvenner kan formidle jobmuligheder i det offentlige.

Selv om undersøgelsen peger i retning af, at der på grund af den økonomiske krise også bliver længere mellem jobopslagene fra det offentlige, så forventer alle offentlige organisationer, at behovet for en lang række faggrupper stiger i fremtiden. 45 % af personalecheferne efterspørger flere akademikere, og 18 % ser det allerede nu som et problem at tiltrække denne gruppe.

Undersøgelsen består af 104 gennemførte telefoninterviews med personalechefer i det offentlige, gennemført fra 1. til 17. maj 2009.

Personalecheferne arbejder i kommune (38 %), styrelse eller direktorat (22 %), forskningsinstitution (12 %), ministerium (7 %), gymnasium (6 %), statsforvaltning (4 %), region (3 %), statsligt museum (2 %), statsligt bibliotek (2 %), råd (2 %), domstol (1 %), politi (1 %), tilsyn (1 %).

}