Dansk Magisterforening

Forsker på deltid

Liv Alfast Kretzschmer
Del artikel:

En ny forskeruddannelse ser dagens lys på Aalborg Universitet. Det særlige ved den er, at den er rettet mod erhvervsfolk, der gerne vil videreuddanne sig inden for forskning – derfor er det en uddannelse på deltid. Erhvervsfolkene, som kan komme fra hele verden, har mulighed for at passe deres arbejde ved siden af. Uddannelsen tager fem år mod de normale tre år.

Ph.d.-programmet i innovation og teknologiledelse skal give virksomhederne viden, som man normalt skal købe sig til fra eksterne konsulenter. Uddannelsen bliver til i samarbejde med teknologiuniversitetet Chalmers i Göteborg og TSM Business School i Enschede.

“Mulighederne for refleksion og inspiration er begrænsede for mange ledere i industrien. Især når de beskæftiger sig med teknologi, hvor de konstant er under pres for at udnytte eksisterende forretningsmuligheder. Det er umuligt for målgruppen at hellige sig en uddannelse på fuld tid, og derfor er det vigtigt, at vi nu har mulighed for at tilbyde en mere smidig løsning”, siger Harry Boer fra Aalborg Universitets Center for Industriel Produktion. Han satser på, at første hold med 10-15 deltagere begynder til februar.

}