Dansk Magisterforening

Hver tiende studerende er udlænding på AU

Liv Alfast Kretzschmer
Del artikel:

Flere og flere udenlandske studerende vælger at læse på Aarhus Universitet. Dermed ser det ud til, at universitetets internationale satsning har båret frugt. I 2008 var 1.031 udenlandske studerende på udvekslingsophold på Aarhus Universitet, og det var en stigning på 27 procent i forhold til året før.

Også flere udenlandske studerende vælger at tage hele deres uddannelse på universitetet – i alt 2.365, hvilket er 16 procent flere end året før.

Mere end hver tiende studerende på Aarhus Universitet er dermed udlænding, og det glæder international chef på Aarhus Universitet Kristian Thorn.

“Aarhus Universitets satsning på at tiltrække studerende fra udlandet er en succeshistorie. Den internationale eksponering er en vigtig kilde til rekruttering af nye forskertalenter, og de udenlandske studerende medvirker til at sikre relevans, aktualitet og kvalitet i det faglige udbud. Dertil kommer de vigtige sproglige og interkulturelle kvalifikationer, som danske studerende får ved at deltage i fremmedsprogede moduler sammen med studerende fra andre dele af verden”, siger han.

De nye tal fra Danske Universiteter viser også, at flere studerende fra AU vælger at tage en del af deres uddannelse i udlandet.

}