Dansk Magisterforening

Fælles indsats for det psykiske arbejdsmiljø

Franciska Lee Beckett
Del artikel:

Ingen kan melde hus forbi, når det drejer sig om psykisk arbejdsmiljø. Sådan er holdningen på Kulturhistorisk Museum Randers. Siden museet i 1996 lavede den første arbejdspladsvurdering, har medarbejderne arbejdet kollektivt med såvel det psykiske som det fysiske arbejdsmiljø. 

Inger Marie Hyldgård, der er tillidsrepræsentant på museet, er glad for den fælles indsats. “Det skal ikke være de samme fem mennesker, der altid tager sig af det med arbejdsmiljø. De vil ikke få øje på nye ting eller ting, de ikke oplever selv. Hos os er arbejdsmiljø ikke bare noget, nogen tager sig af. Vi skal alle arbejde med det. Pointen er, at nye mennesker ser nye ting og stiller nye spørgsmål til gamle rutiner”, siger hun.

I et forsøg på at undgå, at problemer med arbejdsmiljøet bliver overset i forbindelse med arbejdspladsvurderingen, har museet også besluttet at anvende forskellige metoder, hver gang arbejdsmiljøet er til eftersyn. Det betyder eksempelvis, at medarbejderne et år kiggede på forholdene i deres egne afdelinger, mens de et andet år besøgte hinandens afdelinger og så, hvordan det stod til der.

“Vi får nye vinkler på arbejdet med det psykiske arbejdsmiljø, når vi bruger forskellige metoder hver gang. Det er vigtigt, at arbejdsmiljøet bliver set efter med nye øjne. For eksempel var det rigtig godt at lade en fra en anden afdeling se på tingene, så man ikke ryger i “plejer-fælden””, siger Inger Marie Hyldgård.

}