Dansk Magisterforening

Lys fremtid for naturvidenskabelige kandidater fra RUC

Af Thomas Bøttcher
Del artikel:

Satser man på en forskerkarriere inden for naturvidenskab, så er mulighederne gode på Roskilde Universitet. Her indleder 25 procent af kandidaterne fra de naturvidenskabelige uddannelser en videnskabelig karriere med et ph.d.-studium.

Det viser en kandidatundersøgelse, der bl.a. har haft som formål at undersøge, hvilket udbytte RUC-dimittenderne får ud af deres uddannelse.

Institutleder på naturvidenskab på RUC Michael Pedersen forklarer resultatet med den måde, instituttet har indrettet de naturvidenskabelige uddannelser på.

“Vi har formået at udvikle de naturvidenskabelige fag, så vores studerende er godt rustet til at fortsætte en jobkarriere med høj faglighed. Særligt vores undervisningsmetode, hvor vi lader de studerende deltage i rigtige forskningsprojekter sammen med vores højt kvalificerede forskere fra dag 1, bærer frugt og har været en væsentlig årsag til det meget tilfredsstillende resultat”, siger han.

De kandidater, der indleder en ph.d.-karriere, gør det både på RUC og på andre universiteter og er alle kombinationskandidater. Ifølge kandidatundersøgelsen bliver de øvrige kandidater på de naturvidenskabelige fag typisk ansat i medicinalindustrien eller som gymnasielærere.

}