Dansk Magisterforening

Balanceprisen

Mogens Tanggaard
Del artikel:

Formålet med Balanceprisen er at sætte fokus på familiens rammebetingelser og på at sikre en god balance i de forskellige livsfaser.

Prisen kan søges af offentlige og private arbejdspladser, der gør en indsats for at sikre balancen mellem familie- og arbejdsliv.

Der uddeles én pris i hver af følgende kategorier:
  • Offentlige arbejdspladser
  • Små og mellemstore private virksomheder (under 50 medarbejdere)
  • Større private virksomheder (over 50 medarbejdere)
Det er op til ansøgerne at afgøre, om de har en belønningsværdig arbejdspladskultur, hvor arbejdet er foreneligt med familielivet. Hvad det mere præcist vil sige at være en familievenlig arbejdsplads, afhænger ofte af arbejdets karakter. Det kan handle om god kommunikation, forudsigelighed, fleksibel arbejdstid, hensyntagen til børnenes ferier, mulighed for hjemmearbejde og afspadsering, forhold, der letter situationen, når man har syge børn, inddragelse i tilrettelæggelsen af arbejdet og lignende tiltag, der gør dagliglivet nemmere for Danmarks familier.

Ansøgningerne vurderes ud fra en helhedsvurdering af arbejdspladsens samlede tiltag for at sikre balancen mellem arbejds- og familieliv.

Der skal benyttes et ansøgningsskema, hvor bl.a. indsatsen, målgruppen, resultaterne mv. beskrives.

Det udfyldte ansøgningsskema skal være indsendt senest den 31. august 2009.

Prisoverrækkelsen finder sted mandag den 23. november 2009.

Indenrigs- og Socialministeriet står bag uddelingen af Balanceprisen, som var en af Familie- og Arbejdslivskommissionens anbefalinger. Derudover er den et initiativ i regeringens kvalitetsreform.

Læs mere på www.ism.dk/balanceprisen.
}