Dansk Magisterforening

Sagen slutter her

Af Pernille Siegumfeldt
Del artikel:

Ombudsmandens udtalelse er en sejr til Ulla Sidelmann. Men trods hans kritik er der ikke grundlag for at føre sagen videre, vurderer DM.

På to punkter har Ulla Sidelmann og DM grund til at være tilfredse med den udtalelse, som er kommet fra Ombudsmandsinstitutionen.

Den praksis, som i sin tid kostede jobkonsulenten hendes kontrakt, har fået stemplet “dårlig forvaltningsskik”. Dermed er der sat en stopper for, at en tredjemand, som ikke har arbejdsgiveransvar, kan medvirke til, at en person bliver sat fra bestillingen. Samtidig har Ombudsmanden i sin udtalelse understreget, at han savner dokumentation for de påstande, som AF i Vejle-regionen gav som begrundelse for, at samarbejdet med Ulla Sidelmann skulle ophøre.

“Det er så fin en udgang på en kedelig sag, som vi overhovedet kunne forvente. Et mudret forløb, hvor vigtige dokumenter forsvinder undervejs, bør give anledning til kritik af arbejdsgiveren, og det er også sket. I DM er vi ikke mindst glade for, at Ombudsmanden nu klart har tilkendegivet, at selvom man er beskæftiget i en offentlig stilling via en kontrakt med en anden aktør, bør den offentlige instans følge forvaltningsloven. Det betyder, at arbejdsgiveren er pligtig til at høre den pågældende, inden man skrider til afskedigelser eller andre indskrænkninger i ansættelsesforholdet. Med Ombudsmandens udtalelse vil fremtidige sager af samme karakter kunne undgås”, siger forhandlingschef i DM Jon Finsen.

Bittersød sejr
Men trods kritikken af hendes tidligere arbejdsgiver er sejren bittersød for Ulla Sidelmann.

DM har haft hendes sag til vurdering hos en ekstern advokat og har på den baggrund besluttet, at der ikke er grundlag for at rejse et krav om erstatning.

“Først og fremmest er Ombudsmandens kritik mest af alt en løftet pegefinger. Fraværet af god forvaltningsskik er et noget usikkert grundlag at starte en opslidende retssag på. Samtidig bliver det efter så lang tid utroligt vanskeligt at stykke et sagligt hændelsesforløb sammen, som endegyldigt kan tilbagevise AF’s mange alvorlige anklager mod Ulla Sidelmanns kvalifikationer”, vurderer Jon Finsen.

Ulla Sidelmann er på én gang lettet og ærgerlig.

“Det er dejligt, at vi ikke skal til at rode op i alt det gamle en gang til. På den anden side synes jeg jo fortsat, at det er fuldstændigt urimeligt, at en stor offentlig instans kan hetze en enkeltperson på den måde, som jeg er blevet det, uden at nogen skal bløde for det”, anklager Ulla Sidelmann.

}