Dansk Magisterforening

Nyt job: Hanne-Pernille Stax

Liv Alfast Kretzschmer
Del artikel:

Hanne-Pernille Stax, 42 år, fra adjunkt i sprogpsykologi på Københavns Universitet til specialkonsulent i Danmarks Statistik.

Hvad laver du i dit nye job?
Danmarks Statistik leverer analyser og formidling af tal om samfundets udvikling, så derfor handler meget viden i huset om tal. Med den nye enhed, hvor jeg er ansat, er der sat fokus på sproget som redskab til indsamling af viden. Gode spørgsmål er nøglen til gode tal, og enheden har til opgave at udvikle gode elektroniske blanketter, som understøtter datakvaliteten og letter virksomhedernes opgave, når de pålægges indberetning.
 
Hvorfor søgte du jobbet?
Jeg blev opfordret til det. Jeg havde rent faktisk samtidig fået tilbudt et lektorat, og det var en meget stor beslutning at sige nej til det, for det er jo et mål i universitetsverdenen. Men jeg havde lyst til at være her. Jeg har savnet samarbejdet, som er en selvfølge her, for som forsker sidder man det meste af tiden med enmandsprojekter. Jeg ser også Danmarks Statistik som en arbejdsplads med flere udviklingsmuligheder, og der er mange flere veje, man kan gå her end i universitetsverdenen. Og så havde jeg lyst til at være på en arbejdsplads, hvor ledelsen fokuserer på rammerne for at løse opgaverne.

Hvorfor tror du, du fik jobbet?
Jeg har arbejdet med forståelse af standardiserede opgaver. Min forskning har handlet om, hvordan man bruger sproget til at indhente viden, så jeg ved meget om emnet. Jeg har en lidt speciel baggrund i forhold til andre herinde. Mange af mine kolleger har en samfundsvidenskabelig baggrund, og i min enhed har de nærmeste kolleger baggrund i usability, it-udvikling, formidling og statistik, så jeg arbejder tæt sammen med mange fagligheder. Det giver mig langt mere bredde, og det er meget udfordrende.

Hvad er forskellen på dit nye job og dit adjunktjob?
Tingene går meget hurtigere her. Der er flere deadlines, og man afslutter tingene hurtigere, og jeg oplever, det giver en masse energi. Man får også hurtigere tilbagemeldinger på det, man har lavet, og man kan med det samme se, hvad det bliver brugt til.
}