Dansk Magisterforening

Frygter nedprioritering af ligestilling

Liv Alfast Kretzschmer
Del artikel:

Ligestillingsminister Inger Støjberg (V) møder fra flere sider kritik for at nedprioritere ligestillingsarbejdet. Ligestillingen skal nemlig rykkes fra at være en afdeling under ligestillingsministeren til et kontor i Arbejdsmarkedsstyrelsen og flytter dermed fra det tidligere Velfærdsministeriet til Beskæftigelsesministeriet – fra departement til styrelse.

Kritikerne mener, at det vil fjerne fokus fra området, når det ikke længere er placeret direkte under ministeren, og frygter samtidig, at ligestilling bliver snævret ind til kun at handle om ligestilling på arbejdsmarkedet med den nye placering i Beskæftigelsesministeriet. Samtidig ser kritikerne en fare for, at ligestillingsarbejdet fremover kun vil fokusere på ligestilling på arbejdsmarkedet, og at områder som vold mod kvinder og prostitution vil blive overset.

Blandt kritikerne har blandt andet været DM, de Radikale og DJØF.

Inger Støjberg afviser kritikken i Politiken. “Jeg kan slet ikke forstå, hvorfor nogen kan mene, at vi nedprioriterer ligestilling. Og sådan bliver det heller ikke. Der er tale om en rent organisatorisk øvelse, der ingen betydning har for indholdet af ligestillingspolitikken eller for den politiske prioritering af området”, siger hun.

}