Dansk Magisterforening

Nyt job: Axel Johnsen

Liv Alfast Kretzschmer
Del artikel:

Axel Johnsen, 38 år, fra freelance tekstforfatter til museumsinspektør på Museet på Koldinghus.

Hvad skal du lave i dit nye job?
Jeg får ansvaret for Koldinghus’ smukkeste rum, sydfløjen, som er det store udstillingsrum. Her skal jeg arrangere små og især store udstillinger. Vi er et kulturhistorisk museum med et formgivningstvist, så det kommer også til at handle om kunsthåndværk og design.

Hvad bliver din første opgave?
Det er et projekt, jeg har arvet, og som egentlig ligger uden for mit fagområde – jeg er jo politisk historiker. Det handler om bæredygtig mode, og det er sjovt at få lov til at prøve noget helt andet. Jeg har forsket en del år, hvilket er langt mere snævert fagligt. Nu kommer jeg til at brede mig mere ud, og mine opgaver kommer til at handle langt mere om formidling. Det er enormt spændende. Jeg har ikke en indbygget trang til, at alt skal handle om historie.

Hvorfor søgte du jobbet?
Koldinghus er på mange måder et atypisk museum, fordi det har det historiefaglige og det kulturhistoriske aspekt, men samtidig ikke er bange for spektakulære udstillinger, som ikke bunder alt for meget i historien. Der er simpelthen plads til at løsrive sig fra det meget strengt faglige og lave nogle vilde ting. Det synes jeg er sjovt. Der skal selvfølgelig være en balance mellem det spektakulære og det faglige, men den synes jeg, man har fundet, og det vil jeg fortsætte. Det har altid været min drøm at komme tilbage til museumsverdenen, fordi variationen i arbejdsopgaverne her er fantastisk. Den ene dag forsker man, den næste dag bygger man udstilling op, og dagen efter holder man foredrag eller noget helt fjerde.

Hvad er dit umiddelbare succeskriterium i jobbet?
Jeg tænker meget i projekter, for det er sådan, jeg kommer til at arbejde. For mig handler det om at få pudset kampformen af med hensyn til projektarbejde og sørge for, at man ved hvert projekt trækker på hele organisationen. Vi skal have et godt sammenspillet hold, som kan arbejde sammen om alle særudstillingerne.

Hvad glæder du dig mest til ved jobbet?
At få succesoplevelsen, når man kan mærke, at man har fået et hold til at fungere, og at alle har et ejerskab i forhold til de projekter, der er sat i søen. Men jeg glæder mig også til at få nogle rigtig spændende udstillinger – store udstillinger af national og international karakter.
}