Når Jin Hui Li læser Simones historie, ser hun den typiske kvindelige selvfremstilling i den måde Simone vælger at italesætte sine prioriteter på.
”Simone fortæller, at hun gerne ville have prioriteret anderledes. Hun fremhæver, at hun har faglige kompetencer, men samtidigt er der også noget, der er umuligt at vide for hende”, siger Jin Hui Li og uddyber:
”I den typiske mandlige fremstilling ville den tvivl ikke fremtræde, her ville der være en større sikkerhed i kompetencerne og en fremhævelse af, at forløbet var målrettet”.
Vil tale sig selv op
Efter eksperimentet blev Simone Leire præsenteret for Jin Hui Lis analyse. Resultatet kom bag på hende.
"Det var ret sjovt at læse analysen af min fortælling. Jeg blev ret inspireret til ikke at tale så meget om ting, jeg ikke kan, men prøve at ændre mit fokus lidt".
Hun vendte også undersøgelsens resultaterne med en veninde, der ligesom hende selv er nyuddannet og jobsøgende. De snakkede om mænd i deres omgangskreds. De havde jo en helt anden indstilling til jobsøgningen, opdagede hun.
”Vi snakkede om, at de mænd jo bare kører med klatten. Så vi tænkte: Hvorfor gør vi ikke bare det? Hvorfor taler vi ikke også os selv op på den måde?”, fortæller Simone Leire.
Eksperimentet har sat sit spor i hende. Fra nu af vil hun aktivt tænke over, hvordan hun taler om sig selv.
”Når jeg skal søge jobs i dag, så vil undersøgelsen ligge i baghovedet. Jeg vil spørge mig selv, om det er det kønnede sprog, der taler, eller om jeg skal tale mig selv mere op”.