Dansk Magisterforening

Mette var ærlig om sin fyring - på LinkedIn var responsen overvældende

”Jeg lagde svesken på disken og sagde det, som det var. Det er heldigvis noget, der vækker genklang”, siger Mette Læssøe om sit LinkedIn-opslag. © Foto: Chris Lind

Af Pernille Siegumfeldt
Del artikel:

På et døgn blev Mette Læssøes opslag set af 25.000 mennesker på LinkedIn. Hun blev også inviteret til to jobsamtaler og interviewet af en journalist.

”Jeg er blevet fyret.

Av…

Det er dældylme grænseoverskridende at skrive”.

Sådan lyder indledningen på Mette Læssøes første opslag nogensinde på LinkedIn.

Kun 24 timer tidligere var den 28-årige retoriker blevet fyret fra sit job som tekstforfatter i reklamebureauet Superego i Horsens efter otte måneders ansættelse. Chokket var stort, selv om der i noget tid havde været lavvande i ordrebeholdningen på hendes bord.

Men Mette Læssøe er typen, der tænker positivt og handler hurtigt.

”Opslaget var lige dele spontan indskydelse og strategisk handling. Jeg talte også med et par fagfæller om det. Det virkede rigtigt at gøre det på en måde, der er ærlig og troværdig og hvor jeg sætter min egen stemme i spil i jagten på mit næste job”, forklarer hun.

Svesken på disken

Mette Læssøe er ikke retoriker for ingenting. På under en time skrev hun et opslag, der i den grad ræsonnerede hos brugerne af verdens største faglige netværk. På bare et døgn blev hendes opslag delt af 38, set af 25.000 og fulgt op af 900 besøg på hendes egen LinkedIn-profil. 

Jeg lagde svesken på disken og sagde det, som det var

Responsen var overvældende.

”Mange i min situation vælger at skrive lidt floromvundent om, at de søger nye udfordringer, at de skal videre på deres rejse, eller at de leder efter det næste eventyr på jobmarkedet. Jeg tror, det er derfor, folk reagerer positivt på mit opslag”, siger Mette Læssøe.

Allerede i timerne efter blev hun inviteret til to jobsamtaler. Og Akademikerbladet ringede for et interview.

”Jeg lagde svesken på disken og sagde det, som det var.  Det er heldigvis noget, der vækker genklang”, siger Mette Læssøe med et grin.

Alle, der kender bureaubranchen, ved, at den er omskiftelig:

”Jeg blev ikke fyret, fordi jeg var dårlig til mit job. Men det har jeg bevidst undladt at skrive. I stedet har jeg prøvet at demonstrere, at jeg kan skrive en autentisk og personlig tekst. Det må være mere væsentlig info at give til potentielle nye arbejdsgivere”, mener Mette Læssøe.

Åben for det meste

Til daglig bor Mette i Vejle med mand og to små børn. Hun synes stadig, at bureaubranchen er noget af det sjoveste.

”Kontrasterne er fede. Det ene øjeblik gør du tungt stof om lydisolering let tilgængeligt, det næste skriver du om et næsehornsreservat i Afrika. Jeg er en sprognørd, der elsker at lege med ord og sætninger og tilpasse mine tekster til forskellige målgrupper” forklarer hun.

Men de gode bureaujob hænger ikke på træerne, så nu kaster hun nettet bredt ud.

”Du må gerne skrive, at jeg er åben for det meste, at jeg er god til mit fag og god til at sadle hurtigt om. Når man som jeg bliver skubbet ud i uvisheden, er alle jobmuligheder interessante”.

Læs hele Mettes Læssøes opslag på LinkedIn her: 

}