Dansk Magisterforening

DR fyrer 47 ansatte: 100 nedlægger arbejdet

100 ansatte i DR har nedlagt arbejdet, efter det tirsdag kom frem, at DR vil fyre 47 ansatte. © Foto: Thomas Rousing, Ritzau Scanpix

Af Martin Ejlertsen
Del artikel:

Tirsdag fik 47 DR-ansatte besked om, at de bliver afskediget. 100 ansatte har nedlagt arbejdet, og DR har iværksat nødsendeplan.

Tirsdag kom beskeden fra DR’s ledelse til husets mange ansatte – 47 skal fyres. Det fremgår af en nyhed på DR’s intranet, som fagbladet Journalisten har set.

Ifølge Journalisten sker 14 af afskedigelserne i DR Nyheder, mens 33 ansatte i DR Kultur, Børn og Unge har fået besked om, at de vil blive afskediget.

Seks medarbejdere, tre i hvert direktørområde, er blevet tilbudt nye stillinger med ’væsentlige vilkårsændringer’. Derudover har i alt syv medarbejdere søgt og fået en fratrædelsesaftale op til sindedagen, fremgår det.

100 nedlægger arbejdet

Udmeldingerne om fyringerne første til arbejdsnedlæggelser blandt omkring 100 ansatte.  

Derfor har DR iværksat nødsendeplan. Det påpegede DR’s generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, i en skriftlig udtalelse tirsdag.

”På baggrund af arbejdsnedlæggelserne har DR iværksat en nødsendeplan, men vi håber naturligvis, at vi kan få normaliseret situationen hurtigst muligt”, siger Rørbye Rønn i den skriftlige udtalelse.

Flere medarbejdere er rasende og har ifølge Politiken skrevet en skriftlig udtalelse.

”Der er slået alvorlige skår i tilliden til ledelsen og dens mulighed for at sikre fremtiden for hele organisationen. Ikke mindst den manglende forudsigelighed og gennemsigtighed i beslutningsprocesserne gør det vanskeligt for os at bevare tilliden til, at DR’s øverste ledelse evner at sikre DR’s kvalitet, økonomi og arbejdsforhold", skriver medarbejderne i afdelingerne Kultur og Debat Lyd, Bred Kultur og Fakta og Specialiseret Kultur og Tro i en udtalelse.

Ifølge DR sker de mange fyringer i forbindelse med, at ledelsen ønsker kanalen får et større "digitalt fokus" og en "fokuseret nyhedsprofil".   

De ansatte under DR Kultur, Børn og Unge, som valgte at nedlægge arbejdet tirsdag i protest mod en større fyringsrunde, vendte onsdag tilbage til arbejdet. Det skriver Ritzau.

}