Dansk Magisterforening

God sommer: Her er læsernes 5 favoritter

Mens redaktionen holder sommerferie er der her mulighed for at (gen)læse Akademikerbladets mest læste artikler fra første halvdel af 2022.

Af Martin Ejlertsen
Del artikel:

Mens redaktionen er gået på sommerferie frem til august, kan du i mellemtiden læse nogle af Akademikerbladets mest populære historier fra første halvdel af 2022. God sommer.

1. Her er Danmarks 50 mest citerede eksperter

© Illustration: Nikolaj Ditlev.

Mediedatabasen Infomedia udarbejdede en liste over landets mest citerede forskere i de danske medier i 2021 for DM Akademikerbladet. Dyk ned listen over landets mest citerede eksperter i medierne i 2021 – et år, hvor det blev cementeret, at dyb faglig viden har fået en renæssance i samfundsdebatten.

2. Jeg elsker mit arbejde – men lønnen kulturbranchen er en tragedie

© Foto: Louw Foto

”Jo. Men det, du laver, er jo heller ikke særligt vigtigt”, sagde cand.mag. Povl Gads familiemedlem, da han påpegede, at ansatte i kulturbranchen tjener mindre end en sygeplejerske. Nu må der ske noget, skrev Povl Gad i et debatindlæg.

3. 5 grunde til, at chefen nu trækker i land omkring hjemmearbejde

© Foto: Mette Mørk/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Først blev verdens hjemsendte medarbejdere hyldet for at opretholde produktiviteten. Men med genåbningen begyndte betænkelighederne ved hjemmearbejde at melde sig blandt chefer. Sociolog gav på baggrund af stort datamateriale en forklaring.

4. Kristian og Jeppe blev fyret af Enhedslisten

© Foto: Sara Gangsted

Jeppe Rohde og Kristian Bruun blev fyret fra Enhedslistens landskontor efter lang tids uro på en arbejdsplads præget af et elendigt arbejdsmiljø. De ville bruge oplevelsen til at skabe bedre arbejdsvilkår i politiske organisationer. Vi har taget problemerne alvorligt, men genkender ikke dele af kritikken, sagde partiets ledelse i en større artikel om de mange problemer. 

5. Banker sender store pengegaver i lommerne på universitetsforskere

© Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Bankernes interesseorganisation forærer store kontantbeløb til forskere, der skal levere uafhængig forskning om finansiering og banker. Ikke til forskning, men til forskerne selv.

}