Dansk Magisterforening

Kulturoplevelser i marts: 9 museer du kan besøge trods corona

Selvom selve Rudolph Tegner Museet i Dronningmølle holder lukket, er statueparken åben for alle, som savner kulturelle indtryk. © Foto: Henrik Sylvest/Rudolph Tegner Museum og Statuepark

Af Benedicte Borelli
Del artikel:

Selvom landets museer fortsat må holde dørene lukkede, er der nu flere muligheder for at komme ud i foråret og opleve kultur. Se hvor her.

Museum Jorn: Se kunsten gennem vinduerne

Som noget helt nyt, har Museum Jorn i Silkeborg valgt at rykke kunsten til gæsten, nu hvor gæsten ikke kan komme til kunsten. Museet har lavet  den nye udstilling ”Vi er alle eremitter” med den danske kunstner Richard Winther, som kan opleves gennem museets vinduer mod Gudenåen.

”Vi kunne ikke vente med at give folk en spændende kunstoplevelse, så vi har lavet en formidlet udstilling, hvor vi kan vise noget af vores enestående samling på en corona-sikker måde. Den eneste forskel er, at der er glas mellem gæsterne og kunsten”, fortæller museumsdirektør Jacob Thage.

Temaet for udstillingen er den sociale isolation, eremit-livet. Kunst med et tema, der har relevans for os alle i dag, som verden ser ud lige nu. Udstillingen omfatter 24 kunstværker, heraf 5 skulpturer.

Gudenåvej 7-9, 8600 Silkeborg, åbent hver dag fra kl. 11 indtil maj

 

Statens Museum for Kunst: Fortolkning af en pandemi

Den 11. marts - på årsdagen for Danmarks første nedlukning-  åbner SMK udstillingen ”Berørt” i museumshaven i Østre Anlæg København. Her fortolker tre kunstnere coronapandemien i hvert deres nye værk. Udstillingen bliver kun i København ind til begyndelsen af maj. Derefter rykker den videre rundt i landet til tre andre udendørs kulturinstitutioner frem til slutningen af oktober 2021.  

Sølvgade 48-50, 1307 København K, åbent i København alle ugens dage frem til 3. maj

 

Frilandsmuseet: Et kulturel frirum

Da udendørs kulturaktiviteter nu har fået grønt lyst til at genåbne, slår Frilandsmuseet i Lyngby dørene op allerede lørdag d. 20. marts. Normalt plejer museet at holde lukket mellem jul og påske, men på grund af covid-19 starter museet sæsonen tidligt.

“Den tidlige åbning er et aktivt ønske om at kunne være et frirum til alle dem, der savner kulturlivet,” udtaler museumschef Peter Henningsen fra Frilandsmuseet i en pressemeddelelse.

Alle over 15 år skal enten kunne fremvise en negativ corona-test eller et bevis for gennemført vaccineforløb for at kunne købe indgang til museet.  

Kongevejen 100, 2800 Kongens Lyngby, åben tirsdag - søndag kl. 10-16.00 fra 20. marts. Lukket mandag.

 

 

Rudolph Tegners Museum og Statuepark: Værker ved strand og lyng

I den nordsjællandske natur ved Dronningmølle ligger Rudolph Tegners museum og statuepark. Selvom museet i øjeblikket er lukket, er skulpturparken åben 24 timer i døgnet. Her kan man se 14 af Rudolph Tegners værker med udsigt til strand og lyng.

Museumsvej 19, 3120 Dronningmølle, åbent 24/7 alle årets dage

 

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg: Haven er åben

I skulpturparken ved det moderne kunstmuseum Kunsten i Aalborg kan du året rundt besøge haven, som er tegnet af den samme arkitekt, der står bag museet Alvar Aalto.

I skulpturparken kan du opleve skulpturer og installationer af kunstnere som Bjørn Nørgaard, Jeppe Hein, Gunnar Aagaard Andersen og Mogens Møller.

Kong Christians Allé 50, 9000 Aalborg, åbent 24/7 alle årets dage.

På Gl. Holtegaard har de sat stiger op, så publikum kan kigge ind på den nye udstilling med kunstner Trine Søndergaard. Foto Emilie Søgaard/Kl. Holtegaard.

Gl. Holtegaard: Træd op på stigen

I Gammel Holte nord for København kan kunsthallen Gl. Holtegaard ikke vente med at vise deres nye store udstilling med den danske kunstner Trine Søndergaard, "Nearly Now".

De har derfor sat små stiger op rundt om kunsthallen, så nysgerrige gæster kan kigge ind på udstillingen fra vinduerne på gårdspladsen og i barokhaven. Kunsthallen har desuden lavet en 3D-visualisering af hele udstillingen, som man kan besøge på kunsthallens hjemmeside.

“Vi gør i øjeblikket alt, hvad vi kan, for at få gjort Trine Søndergaards store soloudstilling så levende, som vi overhovedet kan på trods af de frustrerende lukkede døre,” siger kunsthallens kommunikationsansvarlige Nina Peitersen til Kulturmonitor. 

Attemosevej 170, 2840 Holte, åbent alle dage 24/7 

 

Den Gamle By: Gå en tur i gaderne

Selvom Den Gamle By i Aarhus officielt hører under regeringens definition på en ’udendørs kulturaktivitet’, har museet valgt at forblive lukket for nu.

”Hovedparten af vores museum foregår indendørs. På den måde skiller vi os ud fra Frilandsmuseet i Lyngby. Vi ville være ked af at åbne en kvart Den Gamle By, da vi mener, at det skal være en total og sanselig oplevelse at besøge os. Derfor vil vi hellere vente til at genåbningen er mere sikker, og vi kan give gæsterne den fulde oplevelse med at smage, prøve og lugte historien”, siger Thomas Bloch Ravn.

Men mens vi venter på at genbesøge butikker, hjem og udstillinger i Den Gamle By er der fri adgang til byens gader. Her kan man tage på en historisk tidsrejse i 400 års bymiljø.

Viborgvej 2, 8000 Aarhus C, åbent alle dage 24/7

 

Viborg Kunsthal: Projektion på gavlen

Den 11. marts åbner udendørs udstillingen "Miraculous Noise", hvor 12 nye eller nyere filmværker af kunstnere fra Skotland vil blive præsenteret som projektion ud mod Søndersø på gavlen af Viborg Kunsthals værkstedfløj.

Filmene tager udgangspunkt i forholdet mellem billedkunst og musik, og udstillingen søger at reflektere over den væsentlige forbindelse mellem kunstneres ’moving images’ og de musikfællesskaber, som har tiltrukket kunstnere fra hele verden og bidraget til Skotlands kulturelle vitalitet. 

Riddergade 8, 8800 Viborg, åbent hver aften kl. 19.00 mellem den 11. marts – 11. april

 

Kunstmuseum Brandts: 10 portaler af mosaik

I Odense markerer også Kunstmuseum Brandts årsdagen for coronanedlukningen med en udendørs udstilling. Udstillingen "Worldbuilding" af billedkunster Jens Settergren viser ti portaler af mosaik som kan opleves foran museet. Planen er, at mosaikkerne til sommer skal blive en del af Galaksestien i Vollsmose; et permanent kunstværk, som er støttet af Statens Kunstfond.

Amfipladsen 7, 5000 Odense, åbent alle dage 24/7 mellem den 11. marts - 9. maj 

}