Dansk Magisterforening

Fik 28 timers varsel: Fusion af fakultet blev planlagt i hemmelighed, siger medarbejderne

”En del kolleger føler sig svigtet, narret og ført bag lyset. En del er ret vrede”, siger fælles-TR Frederik Hertel om ledelsens planer om at sammenlægge det humanistiske og det samfundsvidenskabelige fakultet.. © AAU

Forskerforum Af Claus Baggersgaard, Forskerforum
Del artikel:

Medarbejderrepræsentanter fik blot 28 timers varsel, da ledelsen indkaldte til møde om sammenlægning af to fakulteter. Et brud på samarbejdsaftalen, siger tillidsfolk, der frygter fyringer.

Cirka 28 timer.

Så meget tid fik medarbejderrepræsentanterne til at forberede sig før et møde i Aalborg Universitets Samarbejdsudvalg (HSU), hvor de skulle diskutere en plan om at sammenlægge Det Humanistiske (HUM) og Samfundsvidenskabelige Fakultet (SAMF) i et nyt kæmpe SSH Fakultet. En plan, som kan føre til fyringer.

Det skriver Forskerforum.

Men der var slet ikke tale om en drøftelse, men om en orientering, for beslutningen var allerede truffet, og dagen efter – onsdag den 6. januar – skulle AAU's bestyrelse godkende sammenlægningen.

Først to dage senere blev medarbejderrepræsentanterne på de to berørte fakulteter orienteret på et møde i de lokale samarbejdsudvalg.

Frederik Hertel, fællestillidsrepræsentant for det videnskabelige personale og lektor ved SAMF, siger, at medarbejderne er chokerede over, hvad de opfatter som en tophemmelig proces, hvor beslutningerne blev truffet af en lille lukket gruppe bestående af rektoratet og dekanerne. Ifølge hans oplysninger vidste ikke engang institutlederne, hvad der var under opsejling.

”En del kolleger føler sig svigtet, narret og ført bag lyset. En del er ret vrede”, siger han.

Rektor Per Michael Johansen meddeler gennem sin presserådgiver til Forskerforum, at han ikke ønsker at medvirke i et interview.

I en nyhed på AAU´s hjemmeside løfter rektor dog noget af sløret for processen frem mod fusionen i 2022.

”Jeg er naturligvis klar over, at en udmelding som denne kan skabe utryghed blandt medarbejderne. Målet for sammenlægningen er ikke afskedigelser, men at alt bliver status quo er heller ikke sandsynligt. Det kan under sammenlægningsprocessen vise sig, at nogle faglige områder har for mange ressourcer, mens andre har for få, ligesom der kan opstå nye opgaver, mens andre kan falde bort”, skriver Per Michael Johansen, som forventer, at et eventuelt behov for personaletilpasninger vil være afklaret i efteråret 2021.

Læs hele historien

}