Dansk Magisterforening

Klavs glæder sig til at se kollegerne i øjnene i kantinen

Af Magnus Vesth Skjødt
Del artikel:

En ny politisk aftale betyder, at alle fra d. 1. august kan møde ind på kontoret på fuld tid. Det glæder udviklingskonsulent på AAU, Klavs Odgaard Christensen.

Endelig kom den afklaring som mange har gået og ventet på. Natten til tirsdag blev folketingets partier udover Nye Borgerlige enige om en yderligere genåbning af Danmark, deriblandt hvornår vi igen kan vende tilbage til kontoret.

En af dem der glæder sig over, at der nu er kommet en dato på, er Klavs Odgaard Christensen, der arbejder som Udviklingskonsulent på Aalborg Universitet. Han har været hjemsendt stort set siden nedlukningen i marts.

”Det er positivt og rart på alle måder, mest fordi vi nu har fået en afklaring om, hvornår vi kan vende tilbage”, siger han.

Efter planen skal de hjemmearbejdende vende tilbage til kontoret i tre faser. Fra den 21. maj kan 20 % vende tilbage til kontoret, og fra den 14. juni kan 50 % vende tilbage. Efter planen kan alle vende tilbage til kontoret på fuld tid fra den 1. August.

”Det er vi mange, der har ventet på, også i vores sektor”, siger Klavs Odgaard Christensen.

Man skal nok lige vænne sig til det

Ligesom de fleste hjemsendte, så har Klavs Odgaard Christensen savnet samværet med kollegerne.

”Det, jeg savner mest, er noget så basalt som en normal hverdag, hvor man cykler på arbejde. Derudover så savner jeg det sociale samvær med mine kollegaer og at kunne se dem i øjnene over frokostbordet”, siger han.

Men selvom Klavs Odgaard Christensen glæder sig til at vende tilbage, så er det med bevidstheden om, at der kommer en tilvænningsperiode.

”Jeg tror ikke, at man skal underkende det, som mange taler om, nemlig at vi nok lige skal vænne os til det igen. Man skal nok lige finde rytmen og vænne sig til de små forstyrrelser, der er, når man sidder på kontor med andre mennesker”, siger han.

Nu hvor vi kan se lyset for enden af tunnelen med hensyn til hjemmearbejdet, så har diskussionen om, hvorvidt hjemmearbejde skal være et fast tilbud på de danske arbejdspladser, taget til. Et af de firmaer der har taget den nye måde at arbejde på til sig, er forsikringsfirmaet Codan. Firmaet har mindsket sit lejemål i Codanhuset, så over halvdelen af medarbejderne nu fast skal arbejde hjemme to dage om ugen.

Klavs Odgaard Christensen ser dog ikke, at han skal have hjemmearbejdsdage fremover.

”Jeg har gjort nogle betragtninger om det. Der har ikke været nogle officielle udmeldinger fra AAU endnu, og jeg tror, det kommer meget an på den enkelte. Personligt ser jeg ikke, at jeg skal have faste, ugentlige hjemmedage”, siger han.

Han synes dog, at vi har lært en del af nedlukningen, især om vores mødekultur.

”Vi har lært, at mange af de møder, vi har i løbet af en dag, sagtens kan holdes på Skype eller Teams. Jeg har en funktion, hvor jeg ofte skal rejse til Aalborg, og der synes jeg helt klart, at vi har lært at mange af de møder, kan tages digitalt. Men jeg har også lært, hvor meget det fysiske nærvær og det sociale med mine kollegaer betyder, og det er uundværligt”.

}