Dansk Magisterforening

Her er jeres favoritter: 7 historier, der er værd at læse igen

Ringe jobkurser, hårde forskerangreb fra Folketingssalen og et tvivlsomt corona-arrangement på Nationalmuseet - her er nogle af vores mest læste artikler fra i år.

Af Troels Kølln
Del artikel:

Vi er gået på sommerferie frem til august. I mellemtiden kan du læse nogle af vores mest populære historier fra 2021.

1. Josefine er ledig og på jobkursus: ”Det er pinligt, så dårligt det er”

© Foto: Privat

Et obligatorisk femugers jobkursus blev et helvede for ledige Josefine Geisler: ”Det virker som om, at jobfirmaet bare vil tjene nogle lette penge”, fortalte hun tidligere i år.

2. Ph.d.-studerende hængt ud i Folketinget: Du truer forskningens integritet

© Foto: Privat

Signe Uldbjerg blev ufrivilligt hevet ind i debatten om pseudoforskning af Henrik Dahl, da politikeren brugte en af hendes forskningsartikler som eksempel på skadelig aktivisme. 

“Videnskaben er ofte blevet kritiseret for at være for lidt engageret i verden og leve i et elfenbenstårn, men nu er det så åbenbart også et problem, at vi engagerer os i folks liv og forsøger at udøve forskning, der kan bruges til noget konkret”, sagde Signe Uldbjerg.

3. Staten bremser aftale om hjemmearbejde

© Foto: Kent Rasmussen/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix.

Regeringens ønske om at fremme hjemmearbejde efter corona kan paradoksalt tvinge ansatte i staten til fuldt fremmøde på arbejdspladsen efter sommerferien. Medarbejder- og Kompetencestyrelsen har sat en bremse for nye lokalaftaler.

4. Holder bogen, der satte Henrik Dahls korstog mod dansk pseudoforskning i gang?

© Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix.

Liberal Alliances Henrik Dahl har sat brand i debatten om ”aktivistisk forskning”. DM Akademikerbladet så nærmere på Dahls måske vigtigste belæg for kritikken.

5. Biolog fik PTSD efter trusler: “Han sagde, at han havde et jagtgevær, og at han ikke ville tøve med at bruge det mod mig”

Jacob Buch-Andersen fik i 2014 posttraumatisk stress efter grove trusler og lang tids chikane fra en borger med en miljøsag. 7 år efter er arbejdspladsens ansvar for hans skader stadig ikke afgjort.

6. Nationalmuseet efter shitstorm: Derfor skal Vibeke Manniche fortælle, om hun stoler på videnskaben

© Foto: Anthon Unger/Ritzau Scanpix.

Det svarer til at invitere en holocaustbenægter til at diskutere, hvad der skete med jøderne under Anden Verdenskrig. Kritikken var hård, da Nationalmuseet inviterede corona-skeptiker Vibeke Manniche ind i palægården for at fortælle om god videnskab.

7. Tønders borgmester: Er vi dømt ude for evigt?

© Oscar Scott Carl Ritzau Scanpix

Hvert år bliver Tønder lidt mindre. De unge rejser væk for at studere, og de færreste kommer tilbage igen. Så hvorfor er det ikke her, regeringen vil lave nye uddannelser?

}