Dansk Magisterforening

Vil du på udlandsophold i efteråret? Her er 4 gode råd

Arkivfoto. Der er stadig masser af tid til at finde ud af, hvor du vil på udveksling i efteråret 2021, men se at kom i gang, hvis du vil afsted. © Foto: Tim Gouw/Unsplash

Af Benedicte Borelli
Del artikel:

Selvom mulighederne for at rejse ser sorte ud lige for tiden, så kan du godt begynde at forberede dit semester i udlandet til efteråret 2021. Her er fire råd til, hvordan du kommer i gang.

1) Start din ansøgningsprocess som normalt

Tag den med ro, og ansøg som normalt. De fleste universiteter og organisationer arbejder ud fra, at det vil være muligt at komme til udlandet i sommeren og efteråret 2021. Derfor giver det mening at lave din ansøgningsproces som normalt og søge der, hvor du helst vil hen.

2) Tal med dit studienævn

Først og fremmest skal du finde ud af, hvad dit studie har af specifikke krav til de fag, du skal have i semestret. Afklar med dit studienævn, hvilke krav der er, og hvornår ansøgningsfristerne for merit er. For at få godkendt dit studieophold som en del af din uddannelse og for at modtage et udlandsstipendium, skal du nemlig have godkendt de fag, du tænker at følge hos værtsuniversitet.

3) Hav en plan B

Indstil dig på at være fleksibel. Det er en god idé at have en plan B, selv om man typisk råder studerende til kun at lave en enkelt ansøgning til det universitet, de helst vil læse på. Men hvis det viser sig, at det ikke er muligt at rejse til din førsteprioritet i efteråret, er det lettere at finde et alternativ, hvis du allerede har overvejet, hvor du ellers gerne vil hen.

4) Få styr på din forsikring

Det lyder kedeligt, men er ikke desto mindre vigtigt. Der kan være forskel på, om forsikringen dækker et land, hvis det er rødt eller orange hos Udenrigsministeriet. Når situationen er så uforudsigelig, som den er lige nu, er det vigtigt at sikre, at du er dækket. Sørg for eksempel for, at din forsikring dækker corona-relateret forsikringstransport, hvis du bliver syg og skal flyves hjem.

Kilde: Michael Jerking, EDU

}