Dansk Magisterforening

Usædvanligt krav i jobopslag: Du skal have haft mindst 5 måneders barsel

Søren Gøtterup-Tang vil gerne rykke til forestillingen om, at barsel er et hul i CV’et © Foto: Weply

Karriere Af Troels Kølln
Del artikel:

Direktør Søren Gøtterup-Tang søger en medarbejder, der har mindst fem måneders barsel på cv'et. Det giver værdifulde kompetencer at have ansvaret for et andet menneskes udvikling, mener han. Nu er direktøren meldt til Ligebehandlingsnævnet.

"Leder - der har afholdt minimum 5 måneders barsel - søges!"

Sådan indleder direktør Søren Gøtterup-Tang et noget utraditionelt jobopslag til en stilling som "Head of Customer Success" til livechat-virksomheden Weply.

"Vi vil gerne tale om ligestilling og rykke til forestillingen om, at barsel er 'et hul i CV’et'. Og så vil vi gerne inspirere andre virksomheder til at anerkende, at barsel er giver nogle kompetencer. Det er noget, man bør være stolt af", forklarer han. 

"Barsel og forældreorlov er besværligt, uanset om det er far eller mor, som tager det. Men kompetencerne, man tilegner sig i den periode, og de nye perspektiver, det giver på livet, overstiger besværligheden med længder".

Længere nede i jobopslaget tilføjer Søren Gøtterup-Tang, at kravet om barsel kan erstattes med andre former for erfaring med at have været hovedansvarlig i for et andet menneskes udvikling.

"At være noget for et andet menneske opbygger kompetencer, vi i virksomheden ser stor værdi i. Uanset om det er omsorg for eget barn, sin syge mor eller børn i Indien. Det kan være sådan noget som koordinerings- og kommunikationsevner, empati, prioriterings-skills, behovsafdækning, øget fokus på udvikling og evnen til at påtage sig ansvar", siger han.

Vred mand: Jeg melder dig for diskrimination

Jobopslaget har fået stribevis af kommentarer og likes på LinkedIn. Og det er ikke alle, der reagerer positivt. Søren Gøtterup-Tang har for eksempel fået "voksen-skældud" af en vred mand, der ringede til ham for at fortælle, at der nu er en klage på vej til Ligebehandlingsnævnet for at diskriminere mænd.

De negative reaktioner kommer ikke bag på Søren Gøtterup-Tang, for det er ikke første gang, han skriver om barsel og orlov på LinkedIn. I et tidligere opslag, der har fået over 20.000 reaktioner og 600 kommentarer, fortæller han om bekymringer og fordele ved at ansætte en gravid kvinde. Et opslag, der startede en decideret shitstorm og krævede mange timer i kommentarfeltet.

"Jeg bruger utroligt meget tid på at følge op på kommentarer, når jeg skriver om det her. Ligestillingsdebatten er polariseret. Fronterne mellem mænd og kvinder er trukket hårdt op. Grøfterne bliver kun dybere, og de sidste årtier har i min optik været tæt på resultatløse, når det kommer til at øge ligestillingen. Det er en hån mod både mænd, kvinder og børn - og det skal vi tale om, for ellers rykker vi os aldrig", siger Søren Gøtterup-Tang.

Selvfølgelig handler et jobopslag på LinkedIn også om at promovere virksomheden og få mange ansøgere med de rette kompetencer. Det hører med til platformen. Men det bunder i et oprigtigt ønske om at rykke på noget i samfundet, forsikrer Søren Gætterup-Tang.

"Jeg vil gerne have, at min søn og min datter vokser op i et lige samfund, hvor samfundsstrukturerne skaber frihed, så det er muligt at tilrettelægge livet, så det passer ind i de respektive familiers ønsker og behov. Det skal ikke være økonomien eller arbejdsgivers forventninger, der afgør, hvem der tager forældreorlov".

}