Dansk Magisterforening

Nynne er hjemsendt igen: ”Hjemmekontoret har pludselig fået førsteprioritet”

Nynne Bern Jensen i marts 2020 år (tv.) og februar i år (th.). Spisebordet bliver snart skiftet ud med et ordentligt hjemmekontor, siger Nynne Bern Jensen.

Et år med corona Af Magnus Vesth Skjødt
Del artikel:

I begyndelsen af nedlukningen var spisebordet Nynne Bern Jensens arbejdsplads. Nu flytter hun i ny lejlighed med kæresten, og pludselig er hjemmekontoret det vigtigste rum.

Marts 2020: ”Mit spisebord er blevet min kontorplads, og det er ikke nogen ergonomisk arbejdsplads. Jeg har et tastatur og en bærbar pc, som jeg har stablet op på nogle bøger, så den kommer højere op”.

Februar 2021: ”Hjemmearbejdspladsen har pludselig fået førsteprioritet i indflytningsprojektet, og det havde det nok ikke gjort ellers”.

For 11 måneder siden blev Nynne Bern Jensens spisebord hendes midlertidige arbejdsplads. DM Akademikerbladet har interviewet hende igen, og nu har hjemmekontoret fået førsteprioriteten i indretningen af et nyt hjem.

Vi nåede tilbage på kontoret i juni og var der i noget tid, men blev så sendt hjem igen. Det virker til, at vi skal være det et godt stykke tid endnu. Det er blevet hverdag nu. Sidste år var det jo nyt, og der var meget, der skulle omstilles og gentænkes, men nu er det lidt blevet rutine. Der er kommet meget mere ro på, men jeg savner stadig mine kolleger, det er klart”.

”Vores arbejde lige nu går meget på at lave indhold og workshops, der imødekommer, at skoleeleverne er ved at være godt skærmtrætte. Vi har fået meget fokus på, hvordan man øger klassetrivslen i det digitale klasseværelse, og det er jo en helt anden opgave end i det fysiske”.

”Vi prøver at holde nogle møder på Zoom, hvor alle medarbejdere deltager. Man ser jo sine kolleger løbende gennem dagen, men det er bare ikke det samme igennem en skærm. Jeg glæder mig helt vildt til at komme tilbage på kontoret og arbejde side om side med mine kolleger”.

Et år med corona

Den 15. februar 2020 døde den første europæer af corona, og den 11. marts blev de fleste danskere sendt hjem. DM Akademikerbladet interviewede i foråret 2020 en række akademikere om at arbejde hjemme. Nu er vi vendt tilbage til dem.

Læs hele serien.

Den fælles forståelse for, hvad vi alle sammen gennemgår lige nu, synes jeg klart stadig er der. Hvis man sidder i møde med kolleger eller samarbejdspartnere, og der pludselig bliver råbt i baggrunden, så har man forståelse for det. Vi er meget ærlige på vores arbejdsplads, og det er ikke noget problem at sige, at man har haft en hård uge, eller at det har været lidt småt med motivationen”.

”Vi har indført 40 minutters fælles træning over Zoom en gang om ugen. Vores chef har sendt os nogle elastikbånd, som vi bruger til det. Så laver vi nogle øvelser, der skulle være gode for ryg og arme, sammen med en professionel træner, og det synes jeg er fedt”.

”Mig og min kæreste skal snart overtage en ny lejlighed, hvor der er et ekstra rum, vi vil bruge til gæsteværelse og kontor. Normalt havde det ikke været det rum, man havde travlest med at indrette, men vi har fået øjnene op for, hvor vigtigt det egentlig er, at det rum spiller. Hjemmearbejdspladsen har pludselig fået førsteprioritet i indflytningsprojektet, og det havde det nok ikke gjort ellers”.

Nynne Bern Jensen

Nynne Bern Jensen er koordinator og kommunikationsmedarbejder i Ungdomsbyen, der er en organisation der udbyder kurser i blandt andet konflikthåndtering og FN's verdensmål til skoleelever.

Hun har været hjemsendt stort set siden nedlukningen i marts.

Uddannet cand.mag. i Moderne Kultur og Kulturformidling fra Københavns Universitet med en bachelorgrad i kommunikation fra Aalborg Universitet.

}