Dansk Magisterforening

Brostrøm: ”Det private og professionelle fletter sig lidt ind i hinanden”.

© Foto: Mathias Svold/Ritzau Scanpix.

Af Pernille Siegumfeldt
Del artikel:

Søren Brostrøm er åben, også om sine private forhold. Det skinner igennem, når han stiller op i pressen som direktør for landets øverste sundhedsmyndighed.  En ny opgørelse viser, at han er coronakrisens suverænt mest citerede ekspertkilde.

Søren Brostrøm har aldrig bare villet være et talende jakkesæt.

”Jeg er generelt et meget åbent menneske, og derfor kan jeg godt lide, at det private og det professionelle fletter sig lidt ind i hinanden. Når folk skal se og høre så meget på mig, som de skal i øjeblikket, så skylder jeg også, at de kan mærke, hvor jeg kommer fra”, siger Søren Brostrøm.

Sundhedsstyrelsens direktør har mange års erfaring i at tale med medier. Men først med corona-pandemien, som han kalder for en 100-årshændelse, lærte også den brede befolkning Søren Brostrøm at kende.

”I styrelsen traf vi tidligt i forløbet det valg, at jeg som direktør skulle være en primær talsperson. Det er det rigtige og mest troværdige, at det oftest er chefen, der stiller op, så længe vi befinder os i en dyb sundhedskrise”, forklarer Søren Brostrøm.

Tæt på 100 forespørgsler dagligt

Han optræder på både Twitter og Youtube, laver stand-up i mørket til TV-avisen og sætter sig også gerne i en blød sofa i dagens bedste sendetid. Både med sit valg af kanaler og af den personificerede kommunikationsform håber han at tale til så mange som muligt på tværs af både alder og samfundsgrupper.

”Mange kan bedre forholde sig til indholdet, når de kender lidt til budbringeren. Derfor fortæller jeg gerne, at jeg er jyde, ud af en lægefamilie og har nogle bestemte værdier”, siger Søren Brostrøm.

Det kommer ikke helt bag på ham, at han med 9.324 omtaler blev den suverænt mest citerede ekspert i 2020.

”Der er dage, hvor Sundhedsstyrelsen får tæt på 100 forespørgsler fra journalister. Siden pandemiens spæde start har jeg vel i gennemsnit brugt mellem en og halvanden time hver dag på at besvare henvendelser. Det arbejde inkluderer den lange række af pressemøder, hvor jeg repræsenterer landets øverste sundhedsmyndighed”, siger styrelsens direktør.

At tilliden til sundhedsmyndighederne generelt ligger højt i Danmark tilskriver Søren Brostrøm et arbejde, der gik forud for pandemien.

”Sundhedsstyrelsen har igennem en årrække styrket sin presseindsats, gjort medarbejdere mere tilgængelige og leveret inden for tidsfristerne, når journalister har søgt aktindsigt. Det sidste har vi dog ikke helt kunnet følge med til siden første lock-down i marts”, fortæller han.

Og mens for eksempel klima- og udlændingepolitik deler vandene, så har indsatsen mod corona – i hvert fald hidtil - i højere grad kunnet samle befolkningen.

”Sundhed ligger generelt højt på danskernes dagsorden. Jeg forudser, at vi kommer til at tale en hel masse om både epidemiforebyggelse og hygiejne, også efter den dag, hvor vi alle sammen har fået vaccinen”, siger Søren Brostrøm.

Interviewet med Søren Brostrøm blev gennemført, inden rapporten om regeringens coronahåndtering blev offentliggjort fredag den 29. januar. red.

}