Dansk Magisterforening

DM Akademikerbladet skal have ny redaktør

"Vi fortsætter med at lave stærk, vedkommende journalistik om vores medlemmers arbejdsliv", siger konstitueret redaktør Troels Kølln.

Af Pernille Siegumfeldt
Del artikel:

Akademikerbladets redaktør igennem seks år har fået nyt job. Indtil videre er digital redaktør Troels Kølln konstituteret i rollen som bladets ansvarshavende.

DM Akademikerbladet skal se sig om efter en ny ansvarshavende chefredaktør.

Med udgangen af juli stoppede Jakob Elkjær efter seks år som leder af både DM Akademikerbladet (tidl. Magisterbladet) og magasinet Forskerforum. Han skal fremover være teamleder for presse og kommunikation i Fagbevægelsens Hovedorganisation.

Indtil en ny chefredaktør er fundet, vil bladets digitale redaktør Troels Kølln fungere som konstitueret ansvarshavende.

Troels Kølln kender Akademikerbladet godt. Han har været fastansat på redaktionen siden 2020, men skrev også inden da for bladet i en årrække som freelancer. Han er uddannet fra RUC og Danmarks Journalisthøjskole og har specialiseret sig i arbejdsmarkedsjournalistik.

Mere digitalisering på vej

Den nye opgave er enkel, mener Troels Kølln:

"Vi skal fortsætte med at lave stærk, vedkommende journalistik om vores medlemmers arbejdsliv. Vi er et af de få fagblade i Danmark, der har redaktionel frihed, og med det følger et stort ansvar for at skabe et dagsordensættende medie, hvor alle medlemmer kan føle sig repræsenteret”, siger Troels Kølln.

Det er allerede planen, at DM Akademikerbladet inden for et par år skal overgå til at være et kvartalsmagasin, der samtidig satser mere på stærke digitale formater.

"Jeg har kun tjansen på lånt tid, så det er begrænset, hvor meget nyt vi kan sætte i søen nu, men vi kan begynde at eksperimentere i det små med nye formater og måder at arbejde på, og det glæder jeg mig til at komme i gang med”, siger Troels Kølln.

I DM er det forventningen, at redaktørstillingen bliver slået op i løbet af få måneder.

}