Dansk Magisterforening

Minister: Regler for hjemmekontor skal moderniseres

Peter Hummelgaard og forligskredsen bag arbejdsmiljøloven vil arbejde for at sikre ordentlige forhold på hjemmekontoret. © Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Af Pernille Siegumfeldt
Del artikel:

Arbejdsmiljøet skal sikres, når flere arbejder hjemmefra efter corona, mener Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard. Allerede inden sommerferien går et udvalg i gang med at kigge på reglerne, lover han.

Arbejdsmiljøloven skal gennemgås med tættekam, så reglerne tager højde for alle aspekter af et arbejdsliv, hvor vi kommer til at arbejde hjemmefra i fremtiden.

Det mener Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, der sammen med resten af kredsen bag arbejdsmiljøforliget – DF, Radikale, Venstre og Konservative – har aftalt at nedsætte et udvalg, som skal kigge på om reglerne er tidssvarende og til at forstå.

”Det er vigtigt, at vi får kigget på alle de forskellige aspekter og sikrer os, at rammerne for et godt arbejdsmiljø er til stede”, hedder det i en skriftlig kommentar fra Peter Hummelgaard til Akademikerbladet.

Reglerne skal tjekkes allerede inden sommerferien

Beskæftigelsesministeren er ikke i tvivl om, at der i forlængelse af corona-krisen vil være flere, som kommer til at arbejde hjemmefra.

Han forventer, at arbejdet i udvalget, som ligger under arbejdsmiljørådet, starter op allerede inden sommerferien, når overenskomstforhandlingerne på det offentlige område er afsluttet.  

Udmeldingen fra Peter Hummelgaard kommer, efter at Akademikerbladet tirsdag kunne berette, at Norge har en ny lov om hjemmearbejde på vej i høring.

I takt med, at genåbningen kommer nærmere, bliver det også vigtigt at få afklaret alle betingelserne for hjemmearbejde i Danmark, sagde Akademikernes formand, Lars Qvistgaard.

”Skatteforhold, arbejdsgivers forsikringsansvar og det privatøkonomiske aspekt. Det har vi brug for, at der bliver helt klare regler for. Vi vil naturligvis ikke acceptere, at regningen for den store omlægning af arbejdslivet ender hos lønmodtagerne,” siger Lars Qvistgaard.

}