Dansk Magisterforening

Her er Danmarks mest populære museer i 2020

Aros var Danmarks mest besøgte kunstmuseum i 2020 med 440.000 besøgende. © Foto: Anders Trærup, Aros.

Af Troels Kølln
Del artikel:

Danmarks mange museer har haft et rædselsår under coronakrisen, dokumenterer nye tal fra Danmarks Statistik. Særligt kunstmuseerne blev hårdt ramt på besøgstallene.

Landets museer mistede over fem millioner gæster i 2020 sammenlignet med året før. Det er et fald på over en tredjedel. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Tallene, der dækker 274 museer, kommer næppe som en overraskelse for nogen og illustrerer de dybe udfordringer, som nedlukningen af kulturlivet har skabt for museerne. 

Samlet set fik museerne 11,5 mio. besøg sidste år. Det dækker antallet af registrerede gæster, der så udstillinger, gik på café eller var forbi museumsbutikken. 

11 procent af de besøgende sidste år besøgte udelukkende museumsbutikken. Det er en lidt højere andel end de henholdsvis 7 og 9 pct. de to foregående år og et udtryk for de mange tiltag, som museerne har forsøgt sig med for at skaffe alternative indtægtskilder.

Kunst- og kulturhistoriske museer oplevede et fald på 36 pct. i besøgstallet, mens faldet på de naturhistoriske museer var på 26 pct.

Her er Danmarks mest besøgte museer i 2020

Nationalmuseet topper listen med 885.000 besøgende sidste år. Det dækker dog over 14 forskellige besøgssteder udover hovedbygningen i København – blandt andet Frilandsmuseet, Kronborg Slot og Kongernes Jelling.

Som enkeltstående museum er kunstmuseerne Aros i Aarhus og Louisiana i Humlebæk de mest besøgte i landet med over 400.000 gæster sidste år.

Vi har samlet alle landets museer i tabellen nedenfor. Du kan bruge søgefeltet til at finde et bestemt museum frem eller sortere på kolonnerne.

}