Dansk Magisterforening

CBS-rektor om kritik: Vi overholder alle retningslinjer

© Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Af Thomas Bøttcher
Del artikel:

Centrale elementer i en ny strategi på CBS er blevet til under hemmeligholdte forhandlinger i universitetets bestyrelse, lyder kritikken fra Akademisk Råd. ”Jeg er helt uenig”, siger rektor.

Et 35 sider langt dokument, der beskriver udmøntningen af en ny strategi på CBS, har bragt sindene i kog på universitetet.

Ifølge medarbejderne indeholder dokumentet, der uden varsel blev præsenteret for medarbejderne 27. august, en række afgørende tilføjelser og forskelle fra en tidligere strategi, som var i høring i foråret.

Dokumentet, lyder kritikken fra Akademisk Råd, indeholder blandt andet en beslutning om at ”standardisere” kursusudbuddet på CBS, hvilket kan få vidtrækkende konsekvenser for den måde, undervisningen i dag er organiseret.

Ifølge Akademisk Råd er dokumentet blevet behandlet på et lukket bestyrelsesmøde 29 juni, uden at rådet på forhånd har haft lejlighed til at drøfte det.

”Akademisk Råd kan ikke legitimere en ny CBS-strategi hvor centrale elementer er blevet forhandlet i hemmelighed mellem direktionen og bestyrelsen”, skriver rådets 14 medarbejdervalgte repræsentanter i et åbent brev til rektor og bestyrelsesformand.

Men Akademisk Råd skyder langt over målet i sin kritik, lyder det fra rektor Nikolaj Malchow-Møller. For den 35 sider lange uddybning af strategien er ikke en del af selve strategien.

”Bestyrelsen vedtog efter en drøftelse på et ekstraordinært møde d. 29. juni strategien med præcis samme indhold som på forrige bestyrelsesmøde. Den vedtagne strategi er altså 100 pct. identisk med den strategi, som allerede forelå i sin endelige form den 3. juni”, skriver Nikolaj Malchow-Møller i en mail til Magisterbladet.

SAGEN KORT

30 april: Et revideret bud på CBS’ strategi drøftes på et bestyrelsesmøde.

5.-19. maj: Strategien i intern høring på CBS. Formelle fora, institutter og CBS Students inviteres til at afgive høringssvar

3. juni: Direktionen præsenterer på baggrunden af høringssvarene en revideret udgave til endelig godkendelse i bestyrelsen. Beslutningen udskydes.

29 juni: En ny version behandles og godkendes på et lukket, ekstraordinært bestyrelsesmøde.

27. august: Strategien vedtaget 29 juni præsenteres.

2. september: Akademisk Råd anklager i et åbent brev ledelsen for at have tilføjet centrale elementer i strategien efter hemmelige forhandlinger.

Helt uenig

Ifølge Nikolaj Malchow-Møller ønskede bestyrelsen ”nogle konkrete eksempler på”, hvad strategien kunne komme til at betyde, når den udfoldes, og det er alt, hvad de 35 sider består af.

”Det er ikke en vedtaget handleplan, ligesom det heller ikke har status af et dokument vedtaget af bestyrelsen.  Jeg er derfor helt uenig i den rejste kritik. Strategiprocessen på CBS bygger på involvering, samt viden og indsigt fra hele organisationen, og processen har hele vejen igennem fulgt CBS’ vedtægter, skriver han.

Ifølge dokumentet vil ledelsen på baggrund af input fra bestyrelsens og den øvrige organisation præsentere konkrete forslag til initiativer på et bestyrelsesmøde i september.

Omvendt fremgår det også specifikt af dokumentet, at målene med prioriteringerne i strategien først vil være indfriet, når de konkrete tiltag i 35 sider lange uddybning er realiseret.

Ifølge Nikolaj Malchow-Møller skal der nu iværksættes en bredt forankret implementering af strategien på CBS. Det sker på møder i Akademisk Råd og i Hovedsamarbejdsudvalget allerede i denne uge.

”Her ser jeg også frem til en drøftelse af det åbne brev fra Akademisk Råd, så vi kan få ryddet de misforståelser af vejen, som er opstået og desværre florerer. Det er kun den ti sider lange CBS-strategi, der er godkendt af bestyrelsen. Det dokument, som Akademisk Råd skriver om i sit åbne brev, er ikke strategien og er ikke vedtaget eller godkendt af bestyrelsen”, lyder det fra Nikolaj Malchow-Møller.

Akademisk Råd ønsker foreløbig ikke at udtale sig i sagen.

}