Dansk Magisterforening

Fokus på bæredygtighed giver MP Pension nye investeringer for 1,7 milliarder

Af Troels Kølln
Del artikel:

Pensionskassen har vundet et EU-udbud om at investere aktier for LD Fonde. Tungen på vægtskålen blev MP Pensions fokus på bæredygtighed og aktivt ejerskab.

MP Pension har længe arbejdet med bæredygtige investeringer. Fem procent af medlemmernes penge skal investeres specifikt i virksomheder, der arbejder for grøn omstilling, og sidste år droppede man investeringer i verdens 10 største olieselskaber.

Den strategi virker til at give bonus på bundlinjen. I hvert fald vil LD Fonde, der tidligere hed Lønmodtagernes Dyrtidsfond, fremover lade MP Pensions investeringsafdeling, MPIM, om at forvalte deres danske aktier til en samlet værdi på 1,7 milliarder kroner. 

Det sker netop, fordi MP Pension har gjort en indsats for aktivt ejerskab og bæredygtige investeringer, lyder det i pressemeddelelser fra begge parter.

MPIM vandt opgaven i et offentligt EU-udbud i konkurrence med seks andre kapitalforvaltere. Aktieforvaltningen bliver overtaget i første kvartal af 2020. Efterfølgende kan porteføljen blive udvidet med yderligere investeringer fra LD Fonde.

"Det har været vigtigt for os, at vi fandt en forvalter, der har et særligt fokus på bæredygtighed og aktivt ejerskab og kan hjælpe os med at føre vores aktive ejerskab til et højere niveau", siger Charlotte Mark, der er finansdirektør hos LD Fonde.

Vil presse virksomheder til etisk ledelse og bæredygtighed

MP Pension har igennem længere tid arbejdet med bæredygtige investeringer og såkaldt aktivt ejerskab, hvor pensionskassen går i dialog med de virksomheder, der er investeringer i. For eksempel forsøger MP Pension for tiden at få Mærsk til at lave ansvarlig skibsophugning og have Danske Bank til at indføre tiltag mod hvidvask, skriver pensionskassen på sit website.

”Vi tror fuldt og fast på ansvarlige virksomheder også er de langsigtede vindere, og vores erfaring er at danske selskaber generelt set deler denne holdning og er deres samfundsmæssige ansvar meget bevidst - men der er nu stadig en rolle at spille også for de langsigtede institutionelle danske investorer”, siger direktør i MP Pensions investeringsafdeling, Anders Schelde.

Sidste år forpligtede den danske pensionsbranche sig på at lave grønne investeringer for 350 milliarder kroner frem mod 2030. Det svarer til cirka 10 procent af medlemmernes samlede pensionsinvesteringer. 

"Det er nødvendigt med store investeringer fra den private sektor, hvis vi skal realisere FN's verdensmål og Paris-aftalen", lød det dengang fra Torben Möger Pedersen, næstformand i Forsikring & Pension og administrerende direktør i Pension Danmark.

MP Pension

MP Pension er en medlemsejet pensionskasse for magistre, gymnasielærere og psykologer. Der er godt 135.000 medlemmer.

MP Pension forvalter cirka 131 milliarder kroner.

}