Dansk Magisterforening

Lokale restriktioner i 38 kommuner: Sådan rammer det dig

Af Magnus Vesth Skjødt
Del artikel:

Regeringen har på et pressemøde varslet nye, lokale restriktioner. Restriktionerne kommer til at gælde i hovedstaden og omkringliggende kommuner samt Aarhus og Odense.

På grund af det stigende smittetryk i særligt landets store byer indfører regeringen en række nye restriktioner, der gælder i de 38 hårdest ramte kommuner i Danmark:

Kulturinstitutioner skal lukke
Museer, biografer, teatre, biblioteker og spillesteder i de berørte kommuner skal lukke alle indendørsarealer

Folkeskolebørn og studerende skal have fjernundervisning
Børn fra 5. klasse og opefter i de berørte kommuner skal igen have hjemmeundervisning. Det gælder også for studerende. For studerende, der snart skal til eksamen, opfordres uddannelsesinstitutioner til at gøre eksaminer digitale. Hvis dette ikke kan lade sig gøre, kan de gennemføres fysisk med ekstra opmærksomhed på afstand, sprit og mundbind.

Hjemsendte skolebørn kan have indflydelse på arbejdssituationen, hvilket statsministeren også adresserede under pressemødet.

”Vi har bestræbt os på at holde så meget af dansk erhvervsliv åbent som muligt, og det betyder jo selvfølgelig noget, om man kan få passet sine børn, så man kan komme på arbejde. Der ved vi, at der i mange familier er et knæk omkring midten af folkeskolen, hvor børn lettere kan være alene hjemme”, sagde Mette Frederiksen.

Offentligt ansatte skal arbejde hjemme
Offentlige arbejdspladser i de berørte kommuner opfordres til at hjemsende medarbejdere, der ikke varetager kritiske funktioner. Ligeledes opfordres ansatte i det private arbejdsmarked til at arbejde hjemme, så vidt det er muligt og hensigtsmæssigt.

Forskere: politisk polarisering kan skade håndteringen af epidemien

I weekenden sendte en række forskere et åbent brev til Folketinget, hvor de opfordrede til at lægge politiske stridigheder bag sig i de kommende tid for at sikre befolkningens opbakning til coronarestriktionerne.

”Det er igennem befolkningens ændrede vaner og adfærd, at smitten holdes i ave. Befolkningen har vist og er stadig klar til at udvise samfundssind. Men befolkningens adfærd er i sidste ende orkestreret af jer og jeres adfærd. Derfor er det jer, der som de første skal udvise samfundssindet. Politisk polarisering kan skade håndteringen af pandemien. Den kan sænke befolkningens tillid og dermed den smitteforebyggende adfærd”, skrev de 35 forskere.

Restriktionerne gælder fra onsdag d. 9 december frem til d. 3 januar i følgende kommuner: Albertslund, Allerød, Ballerup, Brøndby, Dragør, Egedal, Faxe, Fredensborg, Frederiksberg, Frederikssund, Furesø, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Greve, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Herlev, Hillerød, Hvidovre, Høje-Taastrup, Hørsholm, Ishøj, København, Køge, Lejre, Lyngby-Tårbæk, Odense, Roskilde, Rudersdal, Rødovre, Slagelse, Solrød, Tårnby, Vallensbæk, Vordingborg og Aarhus.

}