Dansk Magisterforening

Hjemsendt igen: “Det er lettere denne gang”

I Aarhus er Emmy Nonboe og hendes kollegaer på kommunen igen blevet hjemsendt. © Foto: Privat

Af Benedicte Borelli
Del artikel:

De ansatte i Aarhus Kommune er igen blevet hjemsendt på grund af stigende smittetal. “Det er mega ærgerligt, men mindre besværligt end sidst”, siger konsulent og TR Emmy Nonboe.

Fredag d. 7. august klokken 15: 

En besked fra ledelsen i Aarhus Kommune tikker ind på Emmy Nonboe og hendes kollegaers computer. Her står der, at alle administrative medarbejdere nu opfordres til at arbejde hjemmefra.

Siden begyndelsen af august er der sket en stor stigning i antallet af coronasmittede i Aarhus Kommune. For at inddæmme smittespredningen er det blandt andet blevet obligatorisk at bære mundbind i offentligt transport i byen de næste tre uger. Også det fysiske fremmøde på gymnasier og andre ungdomsuddannelser er blevet udskudt for nu.

Emmy Nonboe var derfor ikke overrasket, da hun så mailen, men det gjorde alligevel ondt. Nu skulle hun tilbage i hjemmekontoret, hvor hun har siddet det meste af foråret.

“Da jeg kom tilbage fra sommerferien, havde jeg en forventning om, at der snart ville blive lempet på reglerne som en del af den større genåbningsplan, men som tallene steg, kunne vi godt høre, hvor vi var på vej hen”, siger Emmy Nonboe, der arbejder som it-konsulent og TR i Sociale Forhold og Beskæftigelse, Aarhus Kommune. 

“Det var da mega ærgerligt at skulle arbejde hjemme igen”.

Denne gang tog jeg begge mine skærme, mit tastatur og min kontorstol med hjem med det samme, så jeg kunne få en ordentlig arbejdsstation.

Emmy Nonboe, It-konsulent og TR i Aarhus Kommune

Mandag d. 10. august klokken 9: 

Emmy Nonboe er inde forbi kontoret for at hente sine ting, så hun endnu en gang kan arbejde hjemmefra. I modsætning til i marts, da Danmark første gang lukkende ned, ved hun nu, hvad hun får brug for.

“I marts tog jeg bare min bærbar med, fordi jeg tænkte, at det jo bare var to uger, jeg skulle sidde derhjemme. Det betød at jeg i over en måned sad i en rigtig dårlig arbejdsstilling, før jeg tog ind på kontoret og hentede en skærm omkring påskeferien, forklarer Emmy Nonboe og fortsætter:

“Så denne gang tog jeg begge mine skærme, mit tastatur og min kontorstol med hjem med det samme, så jeg kunne få en ordentlig arbejdsstation. Man kan sige, at jeg var blevet klog af skade”, ler Emmy Nonboe.

Torsdag d. 13. august klokken 13: 

Arbejdet fra hjemmet i Aarhus kører nu uden problemer. Selvom Emmy Nonboe ville ønske, at hun kunne være på kontoret blandt sine kollegaer, forklarer hun, at hendes job sagtens kan fungere hjemmefra.

“Der er slet ikke så meget forvirring og så mange spørgsmål denne gang. Vi har jo prøvet det hele før, og vi er vant til at afholde møder på digitale platforme. Vi er rustet til at klare arbejdet hjemmefra, og jeg har også kollegaer som foretrækker at sidde derhjemme, så de kan undgå offentlig transport og føle sig sikre. Det har jeg fuld forståelse for,” siger hun.

Både Enhedslisten og SF har efterlyst en appel fra regeringen til landets virksomheder om igen at skrue op for hjemmearbejdet, så smittespredningen kan stoppes. Det vil nemlig betyde at færre mennesker bruger offentlig transport og mødes på kontoret som potentielle smittebomber.

Indtil der er en vaccine klar, kan det måske være nødvendigt at sende medarbejdere hjem i perioder, ligesom Emmy Nonboe og hendes kollegaer i Aarhus Kommune nu oplever for anden gang.

Det håber hun nu ikke.

“Det bliver lettere og lettere at omstille sig til hjemmearbejdet, tror jeg, men jeg vil meget gerne være det foruden. Jeg er også bekymret for de kollegaer/medlemmer, der havde det svært ved første hjemsendelse. De kan blive ramt hårdt på humøret, nu vi er sendt hjem på ny”, siger Emmy Nonboe.

}