Dansk Magisterforening

Et halvt år efter kedelig besked: Nu kommer fyringerne i Odense Kommune

© Colourbox

Af Thomas Bøttcher
Del artikel:

100 medarbejdere i Odense Kommune må sige farvel til deres job. Især By- og Kulturforvaltningen bliver ramt.

Efter mere end et halvt års venten har Odense Kommune endelig meldt ud, hvordan en besparelse på 60 mio. kr. bliver omsat til afskedigelser svarende til 10 pct. af det administrative budget.

Med nedlæggelsen af 62 stillinger bliver især By- og Kulturforvaltningen ramt. 20 stillinger er fundet som følge af frivillige fratrædelsesaftaler, hvilket bringer antallet af afskedigelser ned på 42.

Opsigelserne vil blive meddelt 31. oktober og 1. november.

Ifølge Magisterbladets oplysninger vil størstedelen af de resterende afskedigelser ske i Borgmesterforvaltningen samt Ældre- og Handicapforvaltningen.

DM-tillidsrepræsentant i By- og Kulturforvaltningen, Hans Peter Birk Hansen, er ikke glad for resultatet.

Han peger på, at By- og Kulturforvaltningen allerede i foråret afskedigede ti medarbejdere på grund ”ubalancer” i en af afdelingerns budget.

”Det er rigtig trist, at vi nu skal sige farvel til yderligere 60 kolleger”, siger han.

By- og Kulturforvaltningen har omkring 1.700 medarbejdere, men det er blandt de 400 ansatte på Odense Slot, at afskedigelserne primært bliver effektueret. Det svarer til omkring hver tiende medarbejder.

Ifølge Hans Peter Birk Hansen er det et politisk ønske, at stillingerne skal findes i tværgående funktioner som fx kommunikation og ledelsesunderstøttelse, men han forventer også, at afskedigelserne rammer bredere.

”Det er også frustrerende, at vi på miljø- og teknikområdet på den her måde bliver dømt helt ude af velfærdsdebatten. Jeg synes det er mærkeligt, at man kun ser velfærd som noget helt borgernært”, siger han.

Beslutningen om at skære 100 stillinger bort som led i en større omprioritering af 200 mio. kr. til velfærd blev truffet allerede truffet den 20. februar.

Men på grund af folketingsvalget blev økonomiforhandlingerne mellem regeringen og Kommunernes Landsforening (KL) udsat til efter sommerferien, hvorefter også Odense Kommune valgte at udskyde den årlige budgetforhandling, hvor afskedigelserne skulle udmøntes.

}