Dansk Magisterforening

Knud Romer: ”Min største drøm var at komme til firmajulefrokost”

Af Benedicte Borelli
Del artikel:

Forfatter Knud Romer ønskede brændende at komme til en firmajulefrokost, da det måtte være beviset på, at man hørte til på en arbejdsplads. I aften har Dansk Magisterforening arrangeret en julefrokost for de julefrokostløse, så alle har en chance for at føle sig inkluderet.

I disse dage begynder folk så småt at finde de høje sko og slipset frem fra skabet. Julefrokostsæsonen er over os, og på arbejdspladserne bliver der gjort klar til årets store fest.

Men mange freelancere, selvstændige, arbejdsløse og prekære ansatte bliver ikke inviteret til julefrokost på arbejdet, og det kan gøre ondt, siger Knud Romer, der selv arbejder som freelancer og forfatter.

”På samme måde som med jul og nytår, så er julefrokosten sådan en højtid, som viser dig, hvem du er. Hvis du ikke har en arbejdsplads, som inviterer dig til julefrokost, så kan du tænke, at du ikke hører til nogen steder. At du ikke er noget værd”, siger Knud Romer.

I mange år var hans højeste ønske at blive inviteret til julefrokost, da det ikke var noget, de gjorde i hans tyske hjem på Falster.

”Jeg fandt først ud af, hvad en julefrokost var, da jeg gik i gymnasiet. Jeg syntes, at det lød helt magisk, men jeg fandt aldrig min vej ind til en arbejdsplads og levede et liv i ensomhed. Min største drøm var at komme til julefrokost, så jeg kunne være en del af det menneskelige fællesskab”.

Da Knud Romer fik et job i reklamebranchen, kom han endelig med til den type julefrokost, han altid havde drømt om.

”Vi får jo hele vores identitet igennem vores arbejde, så det betød virkelig noget, at jeg blev inviteret ind i den her tradition”   

Julefrokost for de julefrokostløse

Igen i år har Dansk Magisterforening valgt at afholde en julefrokost for dem der ikke er inviteret til en firmajulefrokost.

Festen finder sted i aften, og her vil der være musik, quiz og god mad, forklarer arrangøren af arrangementet, Ronja Mannov Olesen, der er medlem af DM Privats bestyrelse.

”Vi er mange, som er freelancere, prekære ansatte eller selvstændige, som ikke bliver inviteret til en firmajulefrokost, og vi synes også, at der skal være et tilbud for sådan nogle som os. Derfor laver vi selv en julefrokost, hvor man bare kan komme og hygge sig, uanset hvilken type ansættelse man har. Vi har rigtig mange forskellige typer medlemmer i DM, så det er rigtigt vigtigt for os, at vi også har denne type arrangementer".

Ronja Mannov Olesen forklarer, at der netop kan være et pres forbundet med julefrokosten, hvis du bliver inviteret med som ansat på en tidsbegrænset kontrakt eller freelancer.

”Du kan føle, at du skal være ekstra på, fordi det kan betyde, at de senere vil give dig et job. Det kan være rigtig hårdt. Derfor er idéen med vores arrangement, at vi virkelig bare skal hygge os”.

}