Dansk Magisterforening

A-kasseformand til borgmester: ”Drop hetzen, og lad os snakke løsninger i stedet”

© Foto: Folketinget

Af Pernille Siegumfeldt
Del artikel:

Magistrenes A-kasse har lige så stor interesse som Københavns beskæftigelsesborgmester i, at de ledige medlemmer kommer i arbejde. Det siger formand Per Clausen, der opfordrer til, at borgmesteren går i dialog om løsninger frem for at skyde med løst krudt i pressen.

”I går kunne MA dokumentere, at de ledige magistre søger bredt og får arbejde i mange brancher, også som ufaglærte. Så hvad er det egentligt, beskæftigelsesborgmesteren vil have, at de skal gøre derudover?”

Spørgsmålet kommer fra Per Clausen, formand for Magistrenes A-kasse, som en reaktion på, at Københavns Beskæftigelses- og Integrationsborgmester, Cecilia Lonning Skovgaard (V), i Berlingske har beskyldt A-kasserne for at overbeskytte ”luddovne”, nyuddannede akademikere, så de går ledige i stedet for at tage job i for eksempel Netto.

Per Clausen er overrasket over borgmesterens beskyldninger, som han samtidig kalder for grundløse.

”Magistrenes A-kasse administrerer statens rådighedsregler og får af statens kontrollanter at vide, at vi gør et godt arbejde. Samtidig viser indberetningerne fra vores medlemmer, at de helt af sig selv søger bredt, og at der er flere ikke-akademiske job på top 25-listen over stillinger, de søger”, siger Per Clausen.


Dialog frem for løst krudt

”Det er langt klogere, også samfundsøkonomisk, at fokusere på, hvordan vi får bragt akademikernes kompetencer i anvendelse hurtigst muligt. Det har A-kassen og medlemmerne mindst lige så stor interesse i som Københavns beskæftigelsesborgmester”, pointerer Per Clausen.

At der skulle være masser af ledige job til akademikere ved kassen i supermarkederne er lige så stor en myte, som at det skulle være en god forretning at være på dimittendsatsen, som svarer til 71 pct. af dagpengesatsen, mener han.

”De tusindvis af stillinger, som angiveligt skulle være svære at besætte i Coop, er ikke slået op nogle steder. Selv hvis de var, vil jeg gerne opfordre til, at vi har en dialog med kommunerne om, hvordan vi sammen kan arbejde for, at akademikere bringer deres kompetencer hurtigst muligt i anvendelse. Vi har tidligere haft et godt samarbejde, også med København. Det vil vi hellere fortsætte, end vi vil skyde med løst krudt i pressen”, fastslår Per Clausen.

}