Dansk Magisterforening

"Efteruddannelse fik mig ud af min komfortzone"

© Foto: Thomas Steen Sørensen

Af Thomas Bøttcher
Del artikel:

Christina Ihlemann skiftede efter 22 år i Miljøstyrelsen Christina Ihlemann i januar til COWI. Undervejs har hun løbende taget efteruddannelse og kastet sig over nye opgaver.

Hvilken efteruddannelse?
Selvom jeg på papiret arbejdede det samme sted i 22 år, er jeg ret nysgerrig og har hele tiden været villig til at tage nye udfordringer. Den samme indstilling har jeg haft til efteruddannelse, hvor jeg har været omkring alt fra projektledelse til statistik og designprocesser. Jeg har nok været af sted en gang om året eller sparet op til lidt længere forløb. Tanken har været at finde inspiration til at komme videre til nye arbejdsopgaver og simpelthen udvikle mig i mit arbejdsliv”.

Hvad har det betydet for dig?
“Jeg tror, at jeg er blevet opfattet som sådan en, der er parat til at tage nye ting om bord. Og så har det gjort hverdagen ekstra spændende. Når du træder ud af din komfortzone, støder du pludselig ind i helt andre faggrupper end normalt. Det giver en fornemmelse af, at der findes andre muligheder”.  

Har dine efteruddannelser betydet noget for dit nye job?
“Når folk ikke kender dig i forvejen, så hjælper efteruddannelse med at fortælle, hvad du er for en person. Men jeg er alligevel endt i en specialiststilling og beskæftiger mig med toksiske stoffers effekter i mennesker. Bare fra den anden side af skrivebordet, hvor jeg skal give tilbud på de ting, der udbydes af Miljøstyrelsen. Så nu er jeg konsulenten, der kender Miljøstyrelsen og derfor kan tilbyde et bedre produkt”.

}